Precies een maand geleden stelde ik Sanne aan jullie voor, de nieuwste aanwinst voor OMF. Iedere eerste dinsdag van de maand zal ze een (zoet) recept met jullie delen en vandaag is het de beurt aan de eerste. Sanne maakte een zoete zaligheid die erg veel weg heeft van de Road Runners, maar toch heel anders smaakt en eruit ziet. Deze Witte Rocky Road is met recht een guilty pleasure te noemen en staat geweldig op een etagère bij de high tea die je hopelijk buiten kunt nuttigen.

witte rocky road

Wat heb je nodig? (12 stuks)

  • 250 gram witte chocolade
  • 10 grote marshmallows
  • 10 – 12 (Maria)biscuitjes
  • handvol cranberry’s

1. Begin met het maken van de vulling in een kom. Knip de  marshmallows klein met een schaar. Knip of snijd hierna de cranberry’s klein met een mesje of een schaar. Breek de biscuits in kleine, hapklare stukjes en schep de vulling een beetje door elkaar.

2. Smelt nu de witte chocolade au bain-marie. Laat de chocolade zodra deze gesmolten is een beetje afkoelen en roer af en toe voorzichtig door.

3. Wanneer de chocolade een beetje is afgekoeld voeg je de vulling aan de chocolade toe. Roer goed door, je moet er zeker van zijn dat alle ingrediënten zijn omhuld met een laagje chocolade.

4. Bekleed een cake- of brownieblik met plasticfolie. Zorg ervoor dat alle randen zijn bedekt met folie, leg dus zowel horizontaal als verticaal en strook neer. Zo kun je de Rocky Road straks makkelijker inpakken en uit de vorm halen.

5. Schep de vulling met de chocolade in het blik en dek de reep af met het folie. Druk het voorzichtig aan.

6. Zet de Rocky Road minimaal drie uur in de koelkast.

7. Verwijder na drie uur de folie en snijd de reep in twaalf stukken.

witte rocky road

Mocht je graag willen variëren met deze Rocky Road dan kan dat natuurlijk, een aantal ingrediënten die je eventueel ook kunt toevoegen:

  • M&M’s
  • Druiven
  • Gedroogde aardbeien of frambozen
  • Roer er voorzichtig nog melkchocolade doorheen om een leuk marmerpatroon te creëren

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

21 reacties

  1. Britt

    Ik denk wel dat ik dit recept binnenkort ga maken, het lijkt me alleen niet zo heel goed voor de lijn, maar het ziet er ontzettend lekker uit!:)

    Beantwoorden
  2. Nanda

    Erg lekker , en zo klaar. Ben meteen aan de slag gegaan en het is heeeerlijk !! beter als die van Rudolf zou ik zeggen vanwege de boter en suiker die daar ingaan.

    Beantwoorden
  3. Sanja

    Oke dit moet ik gewoon maken!
    Vraagje: wanneer je een cakevorm gebruikt die gemaakt is van siliconen, dan moet je er toch geen folie in doen he?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Het hoeft inderdaad niet omdat een siliconen bakvorm van zichzelf al niet hoort te plakken. Maar als je het zekere voor het onzekere wilt nemen kun je het natuurlijk altijd doen.

      Beantwoorden
  4. Lottie

    Sorry als dit een beetje dodgy, ik gebruik google translate .. Dit lijkt op een rotsachtige weg versie van Eton Mess in het VK, dat is aardbeien met room en gemalen meringue xxx

    Beantwoorden
    • Sabine

      Wow, thanks for taking the effort to use Google Translate and comment in Dutch! But I’ll make it easier for you and reply in English ok? ;)

      But you’re right, it does look like Eton Mess but it is totally different. I think a traditional Eton Mess is made from cream, meringue and strawberries? Where this ‘White Rocky Road’ contains only chocolat, marshmallows, biscuits and cranberries. A totally different taste as you can imagine, but when it comes to colours, it looks pretty much the same.

      Beantwoorden
  5. E.frl

    Ik heb deze net gemaakt in mijn Hema brownieblik. De volgende keer verdubbel ik de ingrediënten want het blik was lang niet vol. Het staat nu iig hard te worden in de koelkast. En ik heb honger! Misselijk eten aan de overgebleven marshmallows nu ;)

    Beantwoorden
  6. Cynthia

    Ohhh my god!! Dit moet ik echt maken! Ga zo in mijn pauze direct naar de supermarkt! Haha mijn collega en ik zijn nu al aan het kwijlen!

    Beantwoorden
  7. Dominique

    Wat een heerlijk recept.

    Ik wil deze gebruiken voor bij mijn high tea maar heb heb geen tijd alles dezelfde dag te maken.

    Hoelang van te voren kan ik dit maken en hoe kan ik dit het beste bewaren?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Een a twee dagen van te voren kan prima hoor. Bewaar het in een afgesloten bak in de koelkast, dan zijn ze nog heerlijk. Veel plezier met je high tea!

      Beantwoorden
  8. Karen

    Dit ga ik morgen maken met de reep witte chocolade met frambozen en knettersuiker van Tony chocolony.
    Als zoute tegenhanger van al die zoetigheid, ga ik een deel van de biscuitjes vervangen voor zoute pretzels. Ben benieuwd!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.