Nog steeds begrijp ik het niet als ik van mensen hoor dat ze niet ontbijten. Natuurlijk zijn er dagen dat je er zó vroeg uit moet, dat een ontbijt niet het eerste is waar je aan denkt en ook zin in hebt, maar over het algemeen heb ik echt trek in mijn ontbijt. Ik maak er bijna altijd even tijd voor en zorg tegenwoordig zelfs dat ik er nog even bij kan zitten. Dat deed ik voorheen met mijn gehaast dan weer niet, snel een boterham smeren of wat fruit in de blender en in de auto opdrinken.

Tegenwoordig ontbijt ik graag met een bak warme havermout met banaan, kokosrasp en een beetje honing. Heel goed vullend en lekker om je dag mee te beginnen (yes, ik hou van een zoet ontbijt!). Maar als ik een grote bak Griekse yoghurt in de koelkast heb staan, dan maak ik regelmatig deze ontbijtshake. Ook met banaan, havermout en honing, maar dan in een andere vorm. En stiekem dan toch makkelijk om mee te nemen als je een keertje haast hebt.

Zo in deze ‘gezonde’ maand is dit lekkere ontbijtje wel op zijn plaats en misschien wel de nieuwe start van je dag!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Snelle ontbijtshake met Banaan

Recept afdrukken Pin recept
1 shake

Ingrediënten

 • 1 banaan
 • 200 gram Griekse yoghurt
 • 1 theelepel honing
 • 2 eetlepels havermout
 • 4 ijsklontjes

Instructies

 • Heel simpel, alle ingrediënten bij elkaar in de blender en even goed mixen. Ook heel erg lekker met mango!
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

5 reacties

 1. Sanne

  Erg lekker deze, heb ‘m al verschillende keren gemaakt! Lekker snel én voedzaam, ik hou daar van.

  Beantwoorden
 2. Kitty

  Nog steeds begrijp ik mensen niet die niet begrijpen dat elk persoon weer anders is. Wat kan jou het nou schelen dat iemand niet wil ontbijten.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept