Ik kan me voorstellen dat je na afloop van het kerstdiner niet zoveel zin meer hebt om nog heel lang in de keuken te staan voor het dessert. Of misschien is er wel een veel praktischer reden en staat je koelkast veel te vol met alle (restjes)ingrediënten die je hebt gebruik. Een dessert dat snel klaar is, weinig moeite kost en toch aan alle verwachtingen kan voldoen is deze snelle tiramisu. Deze variant hoef je niet in de koelkast op te laten stijven maar is binnen een paar minuten klaar om op tafel gezet te worden. En nee, de smaak is er zeker niet minder om en zeg nou zelf, zien ze er niet hartstikke gezellig uit?

Wat heb je nodig? (4 stuks)

 • 250 gram mascarpone
 • 125 milliliter slagroom om op te kloppen
 • 30 gram kristalsuiker
 • 1 kopje sterke koffie (Espresso)
 • cacaopoeder
 • 8 lange vingers

1. Breek de lange vingers in stukken en verdeel de helft over de bodems van de glazen. Giet hier voorzichtig een klein beetje koffie overheen.

2. Klop de slagroom met de suiker stijf en schep dit door de mascarpone. Zorg ervoor dat je de mascarpone eerst een beetje los roert zodat ‘ie wat vloeibaarder wordt. Eventueel kun je vier eetlepels melk aan de mascarpone toevoegen om dit makkelijker te maken.

3. Verdeel een laagje mascarpone over de lange vingers in de glazen. Leg hier weer een laagje lange vingers overheen waarover je vervolgens weer een beetje koffie overheen schenkt.

4. Sluit af met een laatste laag van de mascarponecrème en strooi de tiramisu af met cacaopoeder.

snelle tiramisu

snelle tiramisu

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

10 reacties

 1. Sanne

  Super leuk en lekker! Ik ben dol op tiramisu. Dit ga ik maken met kerst voor de familie.

  Beantwoorden
 2. Susanne

  Tiramisu vind ik er altijd super lekker uit zien maar vind het zelf niet lekker. Ik hou niet van de sterke koffie. Als iemand dan tiramisu heeft zeg ik altijd ‘ohh lekker!’ maar als diegene vervolgens vraagt of ik een hapje wil wijs ik het af haha

  Beantwoorden
 3. Mirjam

  Heerlijk! Ik was van plan om een grote bak te maken voor de kerst (wij eten ’s middags, want mijn moeder moet ’s avonds werken), maar in glaasjes is het ook erg leuk!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.