Spareribs waren altijd Tim zijn favoriete stukje vlees. Ik zeg bewust waren maar dit komt meer omdat er in de loop der jaren nog veel meer favorieten zijn bijgekomen. Op OMF heb ik ook al verscheidene keren aandacht besteed aan het marineren en bereiden van spareribs. Mijn eerste stuk plaatste ik in 2012 al, een vrij informatief artikel over het marineren en het bereiden van spareribs in de oven. Vervolgens deed ik dit jaar nog een poging en legde ik je uit hoe je spareribs kunt bereiden op de barbecue. Beide fijne bereidingsmethoden die zorgen voor héle lekkere spareribs, maar spareribs worden mijns inziens nooit zo lekker als uit de slowcooker. Als je houdt van vlees dat van het bot afvalt, dan is er maar één juiste manier om spareribs te bereiden en dat is in de slowcooker. Marineer ze, smeer ze in met een dry rub en laast ze vervolgens een paar uur garen. Geloof mij: je wil nooit meer anders als je ze eenmaal op deze manier hebt gehad.

Overigens: houd je van een krokant korstje op de spareribs dan kun je ze na het garen in de slowcooker prima nog even de oven inschuiven. Wel voorzichtig! Zoals ik al zei valt het vlees zeer makkelijk van het bot.

Spareribs uit de slowcooker

Spareribs uit de slowcooker

Spareribs uit de slowcooker

1 kilo (3-4 pers)

Ingrediënten

  • 1 kg spareribs in stukken
  • 4 el palmsuiker
  • 2 el sesamolie
  • 4 teentjes knoflook geraspt
  • 2 el vissaus
  • 2 cm gember geraspt
  • 6 el ketjap manis + extra

Instructies

  • Roer alle ingrediënten door elkaar in een kommetje.
  • Verwijder het vlies van de spareribs en smeer de ribs goed in met de marinade die je net hebt gemaakt. Laat de spareribs bij voorkeur minimaal 4 uur in de koelkast marineren.
  • Leg de spareribs in de pot van de slowcooker en schenk extra ketjap over de ribbetjes heen.
  • Draai de slowcooker op standje high en gaar de spareribs 4 uur. Draai de slowcooker na vier uur op strand low en gaar ze nogmaals 2 uur verder.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Kim

    Eindelijk een slowcooker in huis en dit is het 2e recept dat ik ga maken. Ben heel erg benieuwd! Huis ruikt in ieder geval lekker

    Beantwoorden
  2. Ingrid

    Hoi Sabine, ik wil naturel spare ribs maken, dus zonder marinade. Als het kan in de slowcooker. Kan jij me op weg helpen?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Je kunt de spareribs op dezelfde manier bereiden als in dit recept, alleen dus zonder marinade. Voeg een klein beetje water (of whiskey, ook lekker) toe aan de slowcooker en leg ze hierin.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.