Hoera voor hummus. Een heerlijk en verantwoord smeerseltje en heel goed met van alles te combineren. Op Turks of naanbrood met wat komkommer en je hebt een lekkere lunch of gebruik het als dip met paprika, tomaat en worteltjes. Gezond snacken is prima te doen zo. De basis van hummus is kikkererwten en je hoeft er niet eens zo heel veel aan toe te voegen om hummus te krijgen, een simpel receptje dus. Ik maakte deze spicy hummus, een variant op de gewone hummus.

Wat heb je nodig? (voor 1 schaaltje)

  • 1 blikje kikkererwten (400gr)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 + 2 eetlepels pittige olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel tahin
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel komijn
  • peper en zout
  • paprikapoeder

1. Spoel de kikkererwten goed af en maal in een blender met alle andere ingrediënten (behalve het paprikapoeder) tot een smeuïge hummus.

2. Serveer de hummus in een schaaltje met wat paprikapoeder erover en nog een beetje van de pittige olijfolie.

Ik heb aangegeven dat je 2 eetlepels pittige olijfolie kunt gebruiken, maar je kunt er natuurlijk ook 4 eetlepels pittige olijfolie van maken en de gewone olijfolie weglaten. Dit doe je puur naar smaak. Om een pittige hummus te krijgen kun je eventueel ook sambal gebruiken of een rood pepertje.

 

OMF_Vivian_SpicyHummus

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Jolien

    Als je het stugge vliesje van de kikkererwten verwijdert wordt je hummus véél romiger! Wel een karweitje maar nog nooit zo’n lekkere hummus als toen gemaakt!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.