Een tijdje terug kookte ik op een doordeweekse avond weer eens alle restjes weg. Dat wil zeggen dat ik dan gewoon kijk wat ik nog in de koelkast heb liggen, en daar probeer ik dan iets van te maken. Heel vaak kom ik uit op een salade en dan voeg ik toe aan smaken wat ik lekker vind, en wat ik goed bij elkaar vind passen. De inhoud van de koelkast is bij iedereen anders, maar vaak heb je bepaalde ingrediënten altijd wel in huis. Of in ieder geval op zeer regelmatige basis en zo ontstaat eigenlijk ook een beetje je eigen smaak en stijl in het koken.

In ieder geval, wij hebben heel vaak veel spinazie in huis. Ik weet daar altijd wel wat mee te maken. Het is een goede basis voor een salade en aangezien Tobias dat ook vaak voor zichzelf maakt voor de lunch, haal ik dus met regelmaat zo’n grote zak spinazie in huis. Maar, ook in smoothies doet spinazie het goed (als in; gezonde toevoeging). Maar bij de salade die ik nu ging maken wilde ik nog een stevige smaakmaker. Noten had ik ook in huis, knoflook uiteraard ook en zo mikte ik eigenlijk alles in de foodprocessor. Spinaziepesto; supersimpel. En hartstikke lekker. Bij deze het recept!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Spinaziepesto met walnoten

Recept afdrukken Pin recept
1 bakje

Ingrediënten

  • 75 gram spinazie
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 50 gram walnoten
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zeezout

Instructies

  • Het is heel simpel; alle ingrediënten stop je in de foodprocessor en deze laat je even draaien tot je een mooie pesto hebt. Wel handig om de spinazie in etappes toe te voegen, en niet in één keer.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept