Hoewel ik er voorheen absoluut niet gek op was vind ik het tegenwoordig heerlijk om fruit in mijn salades te verwerken. Een beetje appel in een pastasalade doet wat mij betreft bijvoorbeeld wonderen voor de smaak. Fruit in salades frist het geheel gewoon een beetje op. Echter kun je fruit ook als hoofdingrediënt voor een salade gebruiken en dat is wat ik hier heb gedaan in deze spinaziesalade met granaatappel en peer. De granaatappel en de peer zorgen voor een heerlijk frisse toon tegenover de zoutige geitenkaas en de nootachtige smaak van de pecannoten. Het is een ontzettend simpele salade die je als bijgerecht kunt serveren of als lunch. Uiteraard kun je hem ook nog iets meer aankleden en hem op tafel zetten als volwaardig diner. Voeg er bijvoorbeeld gerookte kip aan toe, lijkt me heerlijk!

Voor de dressing van deze salade heb ik gebruik gemaakt van frambozenazijn. Deze bestel je onder andere bij Foodelicious. Frambozenazijn is iets wat je wellicht niet standaard in huis hebt en dat terwijl het ontzettend goed combineert met tal van ingrediënten. Voeg bijvoorbeeld een lepel toe aan Capresesalade of gebruik het als geheim ingrediënt bij een dessert op basis van rood fruit. Het azijn geeft net dat beetje zing aan een gerecht wat het spannender maakt.

Spinaziesalade met granaatappel

Spinaziesalade met granaatappel

Spinaziesalade met granaatappel en peer

Spinaziesalade met granaatappel, peer en pecan

Recept afdrukken Pin recept
2 personen

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 300 gr bladspinazie gewassen
  • 1 peer in plakjes
  • 50 gr verse geitenkaas
  • 1/2 granaatappel voor de pitjes
  • 60 gr pecannoten ongezouten, gebrand

Voor de dressing:

  • 2 el olijfolie
  • 2 el frambozenazijn
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout

Instructies

  • Verdeel de bladspinazie over de borden en verdeel hier de peer, geitenkaas, granaatappelpitjes en pecannoten overheen.
  • Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en sprenkel deze over de salade. Serveer de salade direct.

Notities

*Deze salade laat zich relatief goed bewaren maar. Zorg er bij voorkeur voor dat je de geitenkaas en de dressing op het laatste moment toevoegt. 
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.