Tijdens onze housewarming besloot ik een grote tapkraan met fruitwater neer te zetten. Echter bleek het uiteindelijk, dankzij al het fruit dat ik erin had gemikt, net limonade te zijn. De kindjes die aanwezig waren dronken gretig van de homemade limonade, mede dankzij de leuke rode kleur dat het water had gekregen. Ik ben van mening dat de meeste kindjes al gauw (te)veel suiker binnenkrijgen en door zelf limonade te maken kun je dit suikergehalte al gauw een beetje inperken. Omdat het een vers drankje is kun je het natuurlijk niet zolang bewaren als limonadesiroop, maar ik garandeer je dat de smaak wel veel beter is, en het is natuurlijk veel gezonder. Geen kinderen in de buurt? Voor jezelf is het ook erg lekker!

Wat heb je nodig?

 • komkommer
 • citroen
 • aardbeien
 • diepvriesframbozen
 • een paar liter water
 • ijsblokjes

1. Vul een grote kan met water (het liefst een die je kunt afsluiten met een deksel) en snijd de aardbeien in grove stukken, de citroen in plakjes en de komkommer in partjes. Doe de aardbeien, de citroen en de komkommer in het water.

2. Voeg ook een hoeveelheid aan diepvriesframbozen toe. Het nadeel van frambozen uit de diepvries is dat ze hun kleur verliezen en er daarna niet zo lekker meer uitziet. Dit zorgt er echt er wel voor dat het water de rode kleur krijgt die het op de foto’s heeft. Wil je dit niet en wil je toch echt graag fruitwater hebben, gebruik dan verse frambozen.

3. Zet de kan in de koelkast en voeg de ijsblokjes voor het serveren aan de limonade toe. Op deze manier is ‘ie lekker koud.

Je kunt je wellicht voorstellen dat de kan die ik op de foto’s laat zien niet in de koelkast paste, deze heb ik met de luchtdichte deksel afgesloten en gewoon buiten de koelkast laten staan tot de volgende dag. Op de dag van de housewarming voegde ik anderhalf uur van te voren een lading ijsblokjes toe zodat de limonade alsnog lekker koud zou zijn.

Merk je dat de limonade bijna op is? Op dezelfde of volgende dag kun je prima water bijvullen. Houd het fruit wel goed in de gaten, dit blijft natuurlijk niet eeuwig goed. Ik raad je aan het fruit niet langer te gebruiken dan drie dagen.

homemade limonade

homemade limonade

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

18 reacties

 1. Camille De Grieve

  heb ze net gemaakt maar ze heeft geen smaak, nochtans alles gedaan zoals het moest

  Beantwoorden
  • Sabine

   Je moet de ingrediënten wel even laten intrekken he, heb je dat gedaan? Als je de limonade direct drinkt zit er nog geen smaak aan.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.