Ik deelde laatst al eens een recept voor sushi zonder rijst en mijn sushisalade is ook nog altijd een favoriet hier in huis. Stuk voor stuk zijn het recepten waarbij je wel het goede van sushi hebt, maar niet het gedoe met rollen. Om nou het dichts bij echte sushi in de buurt te komen bedacht ik deze sushi snacks. Alles dat je normaal ook in sushi zou rollen gebruik je nu ook, alleen stapel je het op! Ideaal voor mensen die niet zo handig zijn met het oprollen van sushi of die een leuk partyhapje willen serveren. Ik durf namelijk te wedden als je een schaal van deze sushi snacks op tafel zet, ze in no-time op zijn!

Wat heb je nodig? (± 36 snacks)

  • 250 gram sushirijst
  • 350 milliliter koud water
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 3 norivellen
  • toppings naar keuze*

*Ik gebruikte: tonijnsalade, verse avocado, surimi, komkommer, sesamzaadjes en wasabi

1. Voeg het water aan de sushirijst toe en kook deze 10 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit en laat de rijst daarna nog 15 minuten rusten. Til de deksel in de tussentijd niet op!

2. Doe het azijn, de suiker en het zout bij elkaar in een steelpannetje. Verhit het geheel op laag vuur tot de suiker en het zout zijn opgenomen. Roer de rijstmarinade door de gekookte sushirijst en laat de rijst afkoelen.

3. Knip ieder norivel in 12 vierkantjes. Vorm bolletjes van de sushirijst en verdeel deze over de velletjes nori.

4. Snijd alle toppings in kleine stukjes en verdeel deze over de sushi snacks.

5. Serveer de sushi snacks met een schaaltje sojasaus.

Sushi snacks

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Tanja

    Het lijkt me heel lekker maar vraagje: Is dat “netjes”te eten? Klapt de nori niet snel om en valt er niet snel iets af? Ik ben daar altijd heel gelukkig mee en dan word het zo’n knoeiboel ;-)

    Beantwoorden
    • Sabine

      Haha, ik snap je probleem. Als je de rijstballetjes stevig kneedt en ze (met water bijvoorbeeld) ‘vastplakt’ op de nori kun je de snacks aan de rijst optillen.

      Beantwoorden
  2. Kim

    Wauw! Dit ziet er echt onwijs lekker uit, super leuk idee! Deze sushi lover gaat dit bewaren voor een feestje ;-)

    Beantwoorden
  3. Sabine

    Wat een leuk idee!
    Toevallig maak ik straks voor de lunch handrolls zonder rijst. Maar met nori, omelet, kipfilet, komkommer en hummus. Een beetje een kliekjeslunch hihi. Vind dat trouwens echt een leuke nieuwe rubriek bij jou, ben benieuwd wat er nog gaat volgen.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.