Zijn ze niet hartstikke vrolijk deze kleine taartjes? Ik heb ze ’s avonds gemaakt en toen ik ze de volgende dag uit de koelkast haalde om op de foto te zetten moest ik de frambozen en stukjes pistache er nog op doen. En hoe rommeliger ik het over de taartjes verdeelde, hoe leuker het werd. Ideaal dus voor tijdens de kerst had ik bedacht. Want de taartjes kun je een dag van tevoren maken (de panna cotta moet sowieso opstijven dus begin op tijd) en op het moment dat je ze uit wilt serveren hoef je ze alleen nog maar mooi, of tja, rommelig te maken. Ideaal toch? Bolletje slagroomijs erbij en je bent klaar.

Ze zijn dus heerlijk fris en romig door de panna cotta met frambozensmaak. In combinatie met de koek lekker zoet en de verse frambozen, stukjes pistache en koude, romige ijs maken het geheel helemaal af.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Tartelettes met frambozen panna cotta en pistache

10 tartelettes

Ingrediënten

Voor de tartelettes

  • 225 gram koude roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1,5 ei
  • 375 gram bloem
  • 80 gram pistache nootjes tot kruim vermalen
  • 1 bakje verse frambozen

Voor de panna cotta

  • 500 ml slagroom
  • 75 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 bakje verse frambozen (25 kleine frambozen)

Instructies

Voor de tartelette bodems

  • Doe de roomboter met de suiker in een staande mixer en mix tot een gladde massa. Voeg het ei en de bloem toe en meng tot een mooie stevige bol deeg.
  • Wanneer het deeg koud is zal het minder snel inzakken in de oven (gezien de opstaande randjes) dus leg het deeg eventueel nog een half uurtje in vershoudfolie in de koelkast.
  • Vet de vormpjes in met een beetje roomboter en verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Verdeel de grote bol deeg in 10 kleinere bollen en rol alle bollen uit tot een dikke lap van ongeveer 5 millimeter. Leg de lapjes over de vormen heen en druk aan. Overtollig deeg haal je er vanaf en bekleed de vormpjes verder netjes en goed tegen de rand aan. Prik in de bodems gaatjes met een vork en zet alle vormpjes boven het midden in de oven voor 15 minuten om af te bakken. Laat daarna afkoelen.

Voor de panna cotta vulling

  • Verwarm de slagroom in een steelpan en voeg de suiker toe. Doe ondertussen de blaadjes gelatine in een kom met koud water.
  • Laat de suiker in de slagroom oplossen, blijf goed in de pan roeren.
  • Knijp de gelatine uit en voeg ze toe aan de room, roer totdat de gelatine in de room is opgenomen. Voeg ook de frambozen toe en roer nog even door.
  • Doe nu de room met de frambozen in een foodprocessor en maal totdat de room mooi roze is.
  • Giet de panna cotta in de afgekoelde vormpjes en zet ze voorzichtig in de koelkast (ik heb de hele bakplaat in de koelkast gezet). Laat een nachtje opstijven (vier uur zal ook voldoende zijn).
  • Maak de volgende dag de tartelettes af met verse frambozen en pistache kruim en serveer met slagroomijs.

Notities

  • Ik kocht voor deze taartjes tartelette vormpjes met losse bodem bij de Dille&Kamille. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal in 1 keer te maken dus je kunt ook werken met bijvoorbeeld 4 vormpjes.
  • En nee we worden niet gesponsord door de Dille&Kamille, maar ik kan er nu eenmaal veel handige spullen vinden en die tip ik je graag ;-)
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!

2 reacties

  1. Monica

    Mijn tarlettes vooral midden bodem wordt nooit helemaal gaar
    En bodem is zelfs dunner dan 5 mm die boven en onderwarmte is hetelucht misschien beter?
    Heb ze zelfs 23 min in oven gedaan
    Verder mislukken mijn recepten nooit alleen dit zo jammer
    Tip?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.