Tortillataart met tomatenpesto en garnalen

Dit is een erg leuk recept om te maken. En zeg nou zelf, is het geen plaatje? Feestelijk toch, om een taart op tafel te zetten als avondeten. Oké, een taart is het misschien niet helemaal (als in; het is geen quiche), maar het voldoet zeker aan de looks ervan.

Vrij makkelijk om te maken ook. Want door het stapelen van tortilla’s heb je de taart zo in elkaar gezet. Iedere tortilla smeer je in met een zelfgemaakte tomatenpesto (lekker!) en je verdeelt er tomaten en gebakken garnalen over. Als je je afvraagt of er aan alle garnalen nog een staartje zit? Nee, die heb ik er allemaal afgehaald want tijdens het eten van zo’n lekkere punt wil je niet op harde garnalenstaartjes bijten. Enkel bovenop heb ik ze laten zitten omdat het er leuk uitziet. Verder wederom royaal met de parmezaan zijn (zoals je wellicht van mij gewend bent) en dan staat dit gerecht zo op tafel.

Tortilla Taart met Garnalen ST 4

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Tortillataart met tomatenpesto en garnalen

No ratings yet

Tortilla Taart met Tomatenpesto en Garnalen

Porties1 taartje

Ingrediënten

Rode pesto

  • 2 el pijnboompitten geroosterd
  • 1 teen knoflook
  • 180 gram zongedroogde tomaatjes uitlekgewicht
  • 2 el Parmezaanse kaas geraspt of poeder
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Overig

  • 225 gram gepelde garnalen
  • 1 teen knoflook
  • 5 tortilla's
  • 8 tasty tom tomaten in plakken
  • 5 el Parmezaanse kaas geraspt of poeder
  • half bakje verse basilicum fijngesneden
  • 5 cherrytomaatjes in kwartjes

Instructies

  • Maak eerst de pesto; maal alle ingrediënten in de foodprocessor tot een gladde massa.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak heel kort de knoflook en voeg dan de garnalen toe. Bak totdat ze gaar zijn, roer af en toe even door.
  • Vet een springvorm in met een beetje olijfolie (met name de bodem, rand zal niet nodig zijn omdat de taart deze niet aanraakt). Leg een tortilla in de springvorm, beleg deze met een laag pesto, een laag tomatenplakken (twee tomaten per laag), een eetlepel Parmezaan en wat gesneden basilicum. Herhaal dit nog een paar keer en beleg de bovenkant níet met tomaten en basilicum. Schuif in de oven voor 20 minuten en maak nu af met de cherrytomaatjes een beetje basilicum (mooier voor de presentatie).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close