Gesponsord – De zon hoeft maar één keer te schijnen en ik krijg direct de zomer in mijn bol. Nu is het ook alweer bijna eind mei dus dan mag het wat mij betreft zo langzaamaan ook wel weer. Vandaag heb ik dan ook een lekker zomers dessert voor jullie: een trifle met citroenroom, meringue en aardbeien. Lekker zoet, fris en perfect om een barbecue of ieder ander diner mee af te sluiten. Voor de meringue maakte ik deze keer gebruik van de Mix voor Meringue van Dr. Oetker. Ideaal omdat je er alleen maar water aan toe hoeft te voegen. Dit bespaart je een hoop eieren en vooral ook frustratie wanneer de meringue niet blijkt te lukken en je al die eieren hebt verspilt. Met de Mix voor Meringue van Dr. Oetker heb je dit probleem niet. Die is lekker simpel en kan bijna niet mislukken. Bovendien zijn de meringues die gemaakt worden met de mix ook gewoon hartstikke lekker, ook heel fijn!

Wat heb je nodig? (4 personen)

1. Snijd de plakken cake in blokjes en verdeel deze over de bodem van een viertal glazen.

2. Breng de slagroom met de kristalsuiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer het citroensap erdoor. Laat even afkoelen en schenk vervolgens over de cake in de glaasjes.

3. Zet de glazen in de koelkast zodat de citroenroom kan opstijven.

4. Maak ondertussen de meringues. Doe dit door 60 milliliter water met de Mix voor Meringue van Dr. Oetker op te kloppen tot stijve pieken. Verdeel de mix in hoopjes over een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak de meringues op 110°C een uur in de oven. Zet de oven uit en laat de meringue vervolgens nog twee uur in een dichte oven drogen.

5. Snijd de aardbeien in stukken en verdeel deze in de glaasjes over de citroenroom.

6. Breek de meringues in stukjes en verdeel deze over de verse aardbeien. Serveer de trifles direct.

Dr. Oetker Mix voor Meringue

Dit is een gesponsord artikel

9 reacties

  1. Roxanne

    Oh, dit lijkt me heerlijk en fris! En ideaal zo’n meringue mix, en gelukkig is die ook nog goed en lekker (niet zoals de tompouce mix ;) )

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.