Al van kinds af aan ben ik dol op tosti’s. Mijn vader maakte toen ik nog thuis woonde, nu ongetwijfeld nog steeds, de allerlekkerste tosti’s uit de pan. In mijn Guilty Pleasures Kookboek heb ik zelfs vijf verschillende tostirecepten opgenomen dus dat zegt eigenlijk al genoeg. Toen ik het soeprecept dat zaterdag online kwam maakte, zocht ik iets voor erbij en al gauw kwam ik op het idee voor deze tosti. Het was al eeuwen geleden dat we Turks brood hadden gegeten, ik kocht nét een nieuw grill-apparaat dus ik vond het een goed idee om die laatste eens uit te proberen. Het resultaat? Een heerlijke Turkse Shoarma-tosti met zelfgemaakte kipshoarma. Super simpel, en je kunt het nog simpeler maken door shoarma in de winkel te kopen, maar onwijs lekker en zeker voor herhaling vatbaar.

Wat heb je nodig? (4 tosti’s)

  • ½ Turks brood
  • 200 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 100 gram champignons
  • 2 eetlepels shoarmakruiden
  • 150 gram geraspte kaas
  • knoflooksaus

1. Snijd de kipfilet in reepjes en kruid ze met de shoarmakruiden. Snijd de paprika in blokjes, de ui in halve ringen en de champignons in dunne plakjes.

2. Verhit een beetje boter in de pan en voeg hier de ui aan toe. Bak deze glazig. Voeg dan de kipshoarma toe en bak deze nagenoeg gaar.

3. Doe de rode paprika en champignons bij de kipshoarma in de pan en bak een paar minuten mee tot de groenten zacht worden.

4. Snijd het halve Turkse brood in vier stukken en snijd de stukken open. Smeer vervolgens de onderste helft van de broodjes in met knoflooksaus.

5. Verdeel de gebakken kipshoarma met de groenten over de broodjes en strooi de geraspte kaas eroverheen.

6. Doe het kapje op de broodjes en leg de tosti’s vervolgens onder de grill of bak ze in een koekenpan of oven tot de kaas gesmolten is en het brood licht krokant is geworden.

Turkse shoarmatosti

9 reacties

  1. Cheese and Chinese

    Dit lijkt me echt super lekker! Altijd als wij vlees (fajita kip of pulled pork bijv) overhebben doen we het de volgende dag ook tussen een tosti, echt een guilty pleasure ;)

    Beantwoorden
  2. Sharon

    As usual, was dit weer een geweldig recept. :-)
    Hij staat al in onze favoriete lijstje.

    Beantwoorden
  3. Roxanne

    Klinkt goed! Wij doen de shoarma sowieso meestal tussen Turks afbak brood. Maar dit is eens een beetje anders! Ga ik zeker eens maken :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.