Varkenshaas is een van de stukken vlees die hier maar weinig op tafel staan. Niet omdat ik het niet lekker vind hoor, ik vind het simpelweg een beetje saai. Pas echt lekker vind ik het worden met een flinke laag champignonroomsaus of met pepersaus. Dat varkenshaas voor de feestdagen helemaal niet saai hoeft te zijn hoop ik je te laten zien met het recept dat ik vandaag met je ga delen. Ik serveerde deze keer de varkenshaas niet op de standaard manier maar maakte varkenshaas met bramen uit de oven. Beetje rozemarijn erbij, flinke scheut rode wijn, een beetje citroenrasp en hoppa, feestelijk gerecht op tafel! Toch effe wat anders dan champignonsaus, net een tikkeltje specialer maar alsnog makkelijk om te maken. En daar hou ik van!

Serveer een lekkere aardappelpuree en wat geglaceerde worteltjes bij dit gerecht en klaar is kees.

Varkenshaas met bramen

Varkenshaas met bramen

Varkenshaas met bramen

Varkenshaas met bramen

Recept afdrukken Pin recept
2 personen

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes
  • 1/2 el gedroogde tijm
  • klontje boter
  • 150 gr bramen - gewassen
  • scheut rode wijn
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 el honing
  • rasp van 1 citroen
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in. Snijd de varkenshaasjes een keer doormidden als ze erg groot zijn.
  • Bestrooi de varkenshaasjes met peper, zout en de gedroogde tijm.
  • Smelt het klontje boter in de koekenpan en bak hierin de varkenshaasjes rondom bruin. Haal het vlees vervolgens uit de pan en leg deze in de ovenschaal.
  • Doe de bramen in de pan waarin je zojuist het vlees hebt aangebraden en bak deze 2 minuutjes in het overgebleven bakvet. Druk ze een beetje plat met behulp van een houten lepel.
  • Blus de bramen af met rode wijn en voeg de honing en het citroenrasp aan de bramen toe.
  • Laat de saus nog even 5 minuten pruttelen en schenk de saus vervolgens over de varkenshaasjes in de ovenschaal.
  • Verdeel de takjes rozemarijn over het vlees en bak de varkenshaasjes in 15-20 minuten in het midden van de oven gaar.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.