Hangop is iets dat we tegenwoordig niet heel vaak meer voorbij zien komen terwijl het vroeger een ontzettend populair dessert was. Alweer een aantal jaren geleden maakte mijn vader het een keer als onderdeel van het toetje na een barbecue en sindsdien heb ik het eigenlijk niet meer gegeten. Zonde eigenlijk, samen met wat jam en vers fruit is het een heerlijk zomers dessert maar door hartige ingrediënten als chilisaus of Za’Atar toe te voegen maak je in een handomdraai ook een hele lekkere dip. In de video van vandaag laat ik je zien hoe je zelf Hangop kunt maken en neem van mij aan dat dit nauwelijks werk is. Zorg alleen wel voor wat ruimte in de koelkast!


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • ½ liter yoghurt

Check de video voor de werkwijze!

Hangop

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

 1. Andries

  Wil je de hangop nog lekkerder, luchtig en romig hebben, spatel er dan opgeklopte slagroom door.

  Beantwoorden
 2. Marleen

  Ik heb wel eens hangop gemaakt en het daarna in de vriezer gedaan om er zelfgemaakte frozen yoghurt van te maken – zó lekker!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.