Het is zonder twijfel een van de meest populaire dranken bij Starbucks op dit moment: de Pumpkin Spice Latte. Nu ben ik gek op de dranken van Starbucks maar eerlijk is eerlijk: je betaalt je altijd helemaal scheel. En dus is het de hoogste tijd om te laten zien hoe je dit rete-populaire drankje zelf thuis kunt maken. Hoewel het in Amerika een stuk makkelijker te doen is in verband met kant-en-klare pompoenpuree en Pumpkin spices, is het in ons koude kikkerlandje gelukkig ook goed te doen wanneer je de juiste ingrediënten in huis hebt.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (1 grote mok)

  • 1 eetlepel pompoenpuree
  • 1 theelepel Pumpkin spices (alternatief: koek- en speculaaskruiden)
  • 200 milliliter melk
  • ½ theelepel kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 kopje sterke espresso
  • slagroom

1. Doe de melk in een pannetje en schep hier de pompoenpuree en de pumpkin spices bij. Zie de video hierboven hoe je beide ingrediënten zelf klaarmaakt.

2. Verwarm de melk op middelhoogvuur en voeg de suiker en het vanille-extract toe. Roer even goed door tot de melk heet genoeg is.

3. Schenk de espresso bij de melk en roer nog een laatste keer goed door.

4. Schenk de Pumpkin Spice Latte in een grote mok en garneer met slagroom en eventueel wat extra Pumpkin spices.

Pumpkin Spice Latte

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

13 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.