Mijn meimaand werd afgetrapt met vooral heel veel etentjes. Geeft niets hoor, dat hoort een beetje bij mei. Koningsdag is net geweest, mijn verjaardag staat te gebeuren, Moederdag en laten we vooral alle overigen ingeplande etentjes niet vergeten. Na mijn 3-dagen-achter-elkaar-uit-eten-festijn was het tijd om wat rustiger aan te doen. Gelukkig liet de zon zich van haar beste kant zien en heb ik op zulke dagen ook echt alleen maar zin in gezonde maaltijden. Eén van de eerste dingen die ik in mijn, ik noem het maar even detoxweek maakte waren deze Vistaco’s met rode yoghurtsaus. Lekker fris, lekker vers, lekker homemade. Die slogan had zó in een kookboek kunnen staan haha. In plaats van normale tortillawraps koos ik voor de mini variant. Presenteert net ietsje leuker en eet ook wat makkelijker. Maar voel je uiteraard vrij om ze een maat groter te kopen of om ze zelf te maken.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 12 mini tortillawraps
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel tacokruiden
  • verse peterselie of koriander ter garnering

Voor de salade:

  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • sap van een ½ citroen
  • peper en zout

Voor de saus:

  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • sap van een ½ citroen
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • snuf cayennepeper

1. Snijd de kabeljauw in blokjes en hussel deze door de tacokruiden. Bak de kabeljauw in een koekenpan gaar.

2. Snijd ondertussen alle ingrediënten voor de salade fijn en breng de salade op smaak met het citroensap, peper en zout.

3. Roer voor de yoghurtsaus alle ingrediënten door elkaar.

4. Leg de mini tortillawraps een paar seconden in de magnetron tot ze wat zachter zijn.

5. Schep een beetje van de salade in de tortillawraps en leg daar de gebakken kabeljauw bovenop. Maak af met de rode yoghurtsaus en garneer naar smaak met verse koriander of peterselie.

Vistaco's met rode yoghurtsaus

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Rianne

    Ik heb het met scholfilet gemaakt, omdat de kabeljauw op was. Maar men, wat was dit lekker!!!!

    Beantwoorden
  2. Tineke

    Zoooo lekker!! Ik heb de salade wel aangepast i.v.m. moeilijke eters ;) Maar vanaf nu 1 van mijn favoriete gerechten!

    Beantwoorden
  3. Roxanne

    Ziet er heerlijk uit! Alleen heb ik nooit komijn in huis en tomaat eet mijn meneer niet. Maar vast ook lekker met bijv paprika

    Beantwoorden
  4. Mandy

    Ha, dit was echt heel lekker. Stom dat ik dit nooit eerder gemaakt! Met grote tortillas vonden we dit wel net iets te weinig vis voor twee personen, maar goed, dat doet natuurlijk niets af aan de smaak. Dit komt vaker op tafel, dat weet ik zeker.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.