Ik word er wel blij van hoor, van dat zomerse weer van de afgelopen tijd. Of je nou moet werken of niet, het is ’s ochtends een stuk makkelijk opstaan wanneer het zonnetje schijnt vind je niet? Aan zomerse gerechten geen gebrek op OMF maar ik besefte me dat ik altijd maar weinig lekkere drankjes plaats. Ergens wel logisch omdat ik vooral water drink maar wat jullie wellicht niet weten is dat ik echt dol ben op cocktails. Echt, je mag me daar rustig een keertje wakker voor maken, heerlijk vind ik het. Nu is het een beetje overdreven om iedere dag een cocktail te drinken, maar er bestaan ook alcoholvrije varianten: mocktails! Deze watermeloen-kokos mocktail kun je lekker drinken zonder je ervoor te hoeven schamen. Alcoholvrij en heerlijk zomers!

Wat heb je nodig? (2 glazen)

  • 330 ml (1 pakje) kokoswater
  • 2 slices watermeloen – ongeveer 100 gram
  • sap van 1 citroen
  • 150 milliliter sparkling citroenwater (7-Up of Spa Citroen)
  • ijsblokjes

1. Snijd de watermeloen in blokjes en doe deze samen met het kokoswater in de blender.

2. Voeg het citroensap toe en laat de blender draaien tot de watermeloen vermalen is.

3. Vul de glazen tot een kwart met ijsblokjes. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om de ijsblokjes met de watermeloen en het kokoswater te crushen, maar zorg er dan wel voor dat jouw blender dit aankan.

4. Schenk de watermeloen mocktail in het glas en vul de rest aan met het citroenwater.

5. Roer goed door en serveer de Watermeloen-kokos mocktail direct.

Watermeloen-Kokos Mocktail

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Watermeloen & kokos mocktail

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Michelle

    Dat ziet er super lekker uit, krijg er gewoon zin in! Ik ga het vanmiddag zeker eens proberen :D Zeker een ideaal warm-weer-drankje

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.