Een aantal weken geleden deelde ik een recept met jullie voor ‘klassieke’ Sangria. Klassiek tussen aanhalingstekens want ik voeg graag een scheut Safari aan mijn Sangria toe voor een extra kick. Uit een aantal hoeken kreeg ik al de vraag of een witte Sangria ook lekker zou zijn en ja, dat is ‘ie zeker! Op dezelfde dag dat ik de rode variant maakte ging ik ook aan de slag met een witte Sangria en daarvan deel ik het recept vandaag met jullie. Hopelijk kunnen we deze zomer liters van dit zoete drankje drinken!

Wat heb je nodig? (1 liter Sangria)

 • 750 milliliter droge witte wijn
 • 250 milliliter bruisend citroenwater
 • 1 citroen
 • 1 handvol witte druiven
 • ½ ananas
 • 2 perziken

Mocht je het nou lekker vinden dan kun je nog een blanke sterke drank toevoegen aan deze Sangria. Denk bijvoorbeeld aan Bacardi Razz of Bacardi Pineapple Fusion.

1. Schenk het citroenwater in een grote kan.

2. Snijd de citroen in halve plakjes, laat de druiven heel, snijd de perzik in partjes nadat je ze hebt geschild en de ananas in blokjes. Voeg al het fruit aan het citroenwater toe. Mocht je trouwens na het drinken van de Sangria het fruit ook willen opeten dan kun je het beste alles (op de citroen na natuurlijk) in kleine blokjes snijden. Dat lepelt wat makkelijker.

3. Schenk de witte wijn, het is ’t lekkerst als je een frisse witte wijn gebruikt voor de Sangria, in de kan en roer het geheel met een houten lepel door.

4. Zet de kan in de koelkast en voeg vlak voor het serveren flink wat ijsklontjes aan de Sangria toe.

Witte Sangria

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

12 reacties

 1. Joyce

  Wij drinken heel vaak witte sangria, maar doen er helemaal andere ingrediënten in. Misschien proberen we deze versie ook een keer :-)

  Beantwoorden
 2. Marita

  Ja daar is ie! Ik ga ‘m snel maken! 2 domme vragen:
  – waarom moet dat eigenlijk met een houten lepel geroerd worden? Dat vraag ik me al een tijdje af.
  – Citroenwater, is dat Spa Citroen of zou je ook 7Up kunnen gebruiken?

  Beantwoorden
  • Sabine

   Ik denk dat een houten lepel meer uit traditie is dan dat het iets toevoegt aan de smaak. Ik heb zelf Spa Citroen gebruikt maar 7Up kan ook! Of Crystal Clear.

   Beantwoorden
 3. Lynet

  Heeerlijk, bedankt voor het recept! Nog tips voor het kiezen van een witte wijn voor dit recept?

  Beantwoorden
  • Sabine

   Nah, zou niet een al te dure doen omdat Sangria echt zo’n slobberdrankje is. Fris, fruitig wijntje is het lekkerst.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.