Zoete Aardappel Maaltijdsoep

Jahoor! Ik had weer een lading zoete aardappelen in huis en dat betekende deze keer; nieuwe recepten bedenken met dit o zo fijne ingrediënt. Regelmatig maak ik er een salade mee en soms een stamppotje, maar aangezien het zo ongeveer -8 was buiten, had ik zin in een stevig soepie. De zoete aardappel is dan een uitermate geschikte basis dus ik schilde er een aantal en liet ze gaar koken om ze vervolgens met water te pureren tot soep. Uiteraard horen er nog wat smaakmakers bij en er zijn er een aantal die heel goed bij de zoete aardappel passen. Kurkuma, kaneel en koriander gaan hand in hand met de sweet potato. Kaneel gebruikte ik deze keer niet (maar kun je zeker eens over de frietjes uit de oven strooien). Wel nog een paar andere lekkere kruiden die deze soep heerlijk smaakvol maken. En wat ik dus echt het allerbeste idee vind, is de Griekse yoghurt. Kwak er een flinke dot van in je soep, maakt hem heerlijk romig. Best een gezond soepje zo, met alleen groenten, kruiden en yoghurt. Heb er nu alweer zin in!

IMG 7596

No ratings yet

Zoete Aardappel Maaltijdsoep

Porties4 porties

Ingrediënten

Soep

  • 3 middelgrote zoete aardappelen
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1250 ml water
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder meer als je van pittig houdt
  • 1 theelepel kurkuma
  • handje verse koriander fijn gehakt
  • zout

Vulling

  • 100 gram groene linzen
  • 1 zoete puntpaprika
  • verse koriander fijn gehakt
  • 1 flinke eetlepel Griekse yoghurt

Instructies

  • Schil de zoete aardappelen en hak ze in grove stukken. Kook ze in een pan met water gaar (als je er makkelijk met een vork in kan prikken zijn ze gaar).
  • Giet de zoete aardappelen af. In een andere pan fruit je de ui met de knoflook even kort. Voeg de zoete aardappelen en het water eraan toe, roer even door en pureer vervolgens met een staafmixer.
  • Voeg nu de kruiden aan de soep toe, roer door en laat zachtjes koken.
  • Ondertussen kook je de linzen gaar en snijd je de zoete puntpaprika in stukjes. Roer de soep af en toe even door.
  • Als de linzen gaar zijn giet je deze af. Vul een soepkom met de zoete aardappelsoep, een flinke schep linzen, een schep paprika en een flinke dot Griekse yoghurt. Als laatste nog een beetje extra koriander.

Join the Conversation

  1. Melanie says:

    De soep is net klaar en heel mooi gelukt. Ik heb een klein blikje tomatenpuree gebruikt en een snuf suiker. De soep ziet daardoor heel mooi rood en heeft een geconcentreerde smaak. Bedankt voor dit zalige recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close