Dat ik voor OMF recepten mag bedenken, betekent ook dat ik tegenwoordig lekker puh fruit in een salade gooi. Ik vind fruit met hartig in veel gevallen namelijk een hele lekkere combi (van pizza Hawaii word ik minder blij) maar ik mocht het thuis niet zo vaak maken omdat manlief dat niet heel erg lekker vind. Of misschien vond, want deze salade smaakte hem ook! Écht eentje voor bij de bbq deze salade met gegrilde perzik want hij ziet er hartstikke zonnig uit en smaakt net zo! De perzik kun je ook even op de bbq grillen en de zoete aardappel kun je eerder klaarmaken zodat als de bbq aangestoken wordt, deze salade binnen no time op tafel staat.

Wat heb je nodig?

  • 1 zoete aardappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 zak veldsla
  • een handje basilicumblaadjes
  • 1 bol mozzarella
  • 1 rijpe perzik

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Was de zoete aardappel goed en droog met een theedoek. Snijd hem daarna in blokjes en meng deze met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout en verdeel de blokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven voor ongeveer 30 minuten. De blokjes zijn gaar als je er makkelijk met een vork in kan prikken.

3. Verdeel de veldsla en de basilicum over een schaal, snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de sla.

5. Snijd nu de perzik in partjes en gril deze aan beide kanten in een grillpan (of op de bbq).

6. Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen in een schaaltje.

7. Haal de zoete aardappel uit de oven en verdeel samen met de partjes perzik over de salade.

8. Sprenkel als laatste wat van de dressing en eventueel nog een beetje peper en zout over de salade.

OMF_Vivian_ZomerseSaladeGegrildePerzik

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Zomerse salade met gegrilde perzik en zoete aardappel

5 reacties

  1. Tanja

    Dit ziet er weer heel lekker uit! Ik gebruik wel eens mandarijntjes of ananas door groente of salade maar ik zal nu ook eens gegrilde perzik proberen. Zoete aardappel en mozzarella vind ik sowieso heerlijk en de dressing lijkt me zalig! Als het weer warmer is maak ik deze salade :-)

    Beantwoorden
  2. Melike

    Het ziet er echt super lekker uit! Vooral zoete aardappel vind ik lekker en mama ook dus dit gaan we zeker een keer maken.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.