Zoals jullie wellicht weten was ik een aantal weken geleden voor een lang weekend in Antwerpen. Hoewel we daar voornamelijk heengingen om te winkelen en België niet een land is waaruit ik per se bepaalde producten mee wil nemen (op de echte Belgische chocolade na natuurlijk), stuitte ik in een supermarkt op wel hele bijzondere chocoladerepen. Tim greep ze eigenlijk uit het schap en vroeg mij of het niet wat voor OMF was en bij het zien van de smaken besloot ik alle drie de repen mee te nemen. Ik heb het over de chocolade van NewTree. In België vind je deze repen in de supermarkten, hier in Nederland zijn ze onder andere verkrijgbaar bij de Bijenkorf en in diverse online shops.

NewTree chocoladeNewTree
NewTree is een Belgische chocolademerk dat heel duidelijk werkt vanuit de visie de natuur is het hart van alles. Vanaf het begin haalt de Belgische chocolatier haar inspiratie al uit de natuur en dit zorgt voor bijzondere smaakcombinaties met chocolade. De basis van de chocolade is te vinden in cacaobonen uit Peru uit de Dominicaanse republiek. De chocolade bevat minder suiker en meer vezels, is gecertificeerd bio en fair trade en wordt vervaardigd volgens de beste Belgische traditie.

NewTree chocoladeSmaken
De smaken van NewTree chocolade zijn bijzonder uniek. Zelf nam ik de smaken Quinoa, Gember en Speculoos mee, maar ook smaken als Tijm, Cassis, Lavendel, Sinaasappel, Limoen en Muesli zijn verkrijgbaar.

De repen die ik meenam bevatten minimaal 66% cacao en zijn daarom vrij sterk van smaak. Sowieso zijn de smaken heel bijzonder. De gember is vrij pittig, de quinoa heeft een knapperige textuur en de speculoos is voor mij een fijne combinatie van chocolade en koek. Het is geen alledaagse chocolade, geen reep die je heel snel achter elkaar weg werkt. Voor mij is één stukje per keer ruim voldoende vanwege de sterke smaken, maar hierdoor geniet je wel intens van de chocolade. Het is chocolade om te eten bij een kopje koffie of een lekker glaasje wijn. Zo’n echte treat in het weekend waar je naar uit kunt kijken, geen ordinaire schransreep om het maar zo te zeggen. Leuk, lekker en spannend.

Wanneer je net als ik een liefhebber bent van chocolade maar zo af en toe ook wel eens iets anders wilt, dan kan ik je deze chocolade van NewTree van harte aanbevelen. Sowieso is het natuurlijk fijn dat de chocolade gecertificeerd biologisch en fair trade is, maar dat de smaken dan ook nog heel bijzonder zijn is wat mij betreft een dikke plus.

De chocolade van NewTree is verkrijgbaar in diverse Belgische supermarkten en in de online shop.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. Hester

    Haha, er zit inderdaad een groot verschil tussen ‘schranschocolade’ voor als je gewoon even zin hebt in een ordinaire vreetbui en goede chocolade die voor een echte smaaksensatie zorgt. Dat laatste eet ik niet zo heel vaak, maar is wel altijd heel leuk en lekker!

    Beantwoorden
  2. Suuz

    ik zag deze op schiphol!!! maar heb ze toen niet gekocht, omdat ik echt niet wist hoe dit zou smaken! thanks voor je review!! :-)

    Beantwoorden
  3. Susanne

    Lijkt me super lekker! Vooral die speculoos. Kan me ook haast niet voortellen dat één blokje chocola genoeg is haha. Zou wel een uitkomst zijn!

    Beantwoorden
  4. Suzanne

    Volgens mij heb ik deze laatst gezien bij de Bijenkorf inderdaad, de Quinoa variant maar vanwege de prijzigheid laten staan. Ziet er toch wel erg lekker uit hmmmmmm…

    Beantwoorden
  5. Tineke

    Lijkt me heerlijk. Ga ik zeker proberen. Maar heb je die van de chocolademakers uit Amsterdam al geproefd? Niet van die extravagante toevoegingen maar bizar lekker! http://Www.chocolatemakers.nl. Volgens mij alleen te koop via internet. Ze hebben ook een mooi verhaal!

    Beantwoorden
  6. Roxanne

    Bijzondere smaken, en alleen maar beter als je er niet meteen de hele reep van wegwerkt ;) Ik ben er wel erg benieuwd naar! Zelf heb ik eens pure chocolade met zeezout gehad, wat me heel raar leek maar superlekker is! En ook daar hoef ik maar 1 of hooguit 2 blokjes per keer van

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.