Net als de beautyboxen schieten ook de foodboxen als paddenstoelen uit de grond en gelukkig komen daar steeds vaker verantwoorde/gezondere alternatieven bij. Vandaag wil ik even aandacht besteden aan een wellicht wat vreemde eend in de bijt, maar zeker niet eentje die vergeten moet worden: BoxBites. Wellicht doet de naam al een klein beetje iets vermoeden, maar in deze box vinden we alleen maar tussendoortjes! Gezonde tussendoortjes welteverstaan en daarom vind ik deze box het vermelden waard.

BoxBites
Snacken is genieten en dat beseffen ze bij BoxBites gelukkig maar al te goed. Snacks moeten vooral erg lekker zijn maar dit kan ook prima samengaan met gezond eten. Speciaal voor ons verzamelen ze bij BoxBites de beste snacks uit binnen- en buitenland. De snacks die je kunt vinden in de box zijn vrij van kunstmatige onzin, gluten en geraffineerde suikers. Handig, zo hoef jij namelijk niet meer naar de biowinkel en je rot te zoeken naar gezonde tussendoortjes (om bijvoorbeeld mee te geven aan je kind) maar worden de snacks gewoon bij je thuis bezorgd.

Hoe werkt het?
Heel makkelijk. Je hebt de keuze uit een drietal opties: Mini, de Original Box of het Proefabonnement. De mini box is gevuld met acht gezonde tussendoortjes en wordt eenmalig geleverd. Deze box bestel je voor € 19,00. Dan is er de Original Box met maarliefst 18 tussendoortjes. Ook deze wordt eenmalig geleverd en kost € 29,00. Wil je meer proberen dan kun je gaan voor het Proefabonnement voor € 79,00. Je krijgt dan drie maanden lang iedere vier weken een box thuisgestuurd (drie boxen dus) en krijgt hiervoor in totaal 54 tussendoortjes voor terug. Alle opties zijn vrij van verzendkosten, hurray!

Om je een indruk te geven van de boxen en de inhoud, hieronder de box die ik kreeg.

boxbites

boxbites

boxbites

boxbites

boxbites

Zoals je ziet kreeg ik de minibox thuisgestuurd om te proberen, daar zitten dus zes healthy snacks in die heel erg verschillen van elkaar. Ik vond in mijn box:

 • Een zakje Nutty Frutty mix van Just Nuts met daarin cranberries, cashewnoten en pompoenpitten / Zakje van 40 gram.
 • Een zakje Sweet Cocktail van Mani met daarin een mix van amandelen, cashewnoten, rozijnen, papaya, ananas en pistache / Zakje van 50 gram.
 • Een vegan Ananas/Mango reep van Simply Raw gemaakt van dadels, amandelen, ananas, mango, cashewnoten en abrikoos / Reep van 40 gram.
 • Tangy Lime flavoured infused Raisins van Nãkd zonder toegevoegde troep / Zakje van 25 gram.
 • Inca Berry bar, 100% raw + superfoods van het merk Roo’bar, gemaakt van dadels, incabessen, amandel, gember en sinaasappelolie / reep van 30 gram.
 • Organic Açai Berry Bar van Beond, gemaakt van dadels, amandelen, agave nectar, framboos en açai poeder / reep van 35 gram.

Ik kan me voorstellen dat € 10,00 voor zes tussendoortjes wellicht wat veel lijkt, maar dit is eigenlijk helemaal niet zo. Gemiddeld komt dit neer op een prijs van € 1,67 per tussendoortje en dit vind ik voor raw/biologische/healthy snacks heel erg netjes. En daarnaast scheelt het je gewoon heel veel moeite. Voor de hele week (voor de cheatdag natuurlijk niet) heb je een gezond tussendoortje en dat is fijn!

De boxen van BoxBites zijn via de website te bestellen. Zoals gezegd betaal je voor geen enkele box verzendkosten.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

16 reacties

 1. Diede

  Omg wat leuk!!! Zo leer je ook meer kennen, al lijkt het me opgegeven moment op en dan krijg je hetzelfde misschien. Wel een goed initiatief als je zelf niet in de keuken wil/kan staan voor tussendoortjes :)

  Beantwoorden
 2. Leonie Smit

  Ziet er echt super leuk uit!
  Hoe waren de smaken van deze tussendoortjes trouwens?

  Beantwoorden
 3. Noor

  Als je wilt bestellen is de mini-box 19 euro, met 8 stuks. Heb jij het over een andere box? Ik kan hem namelijk niet vinden.

  Beantwoorden
 4. Britt

  Wat een leuk idee! Ik heb een notenallergie dus ik kan jammer genoeg bijna niks van deze box eten, jammer!

  Beantwoorden
 5. Susanne - Thefoodiary

  Oh hier maakt mijn hart een sprongetje van haha. Ik moet me nu heeeel erg inhouden om niet gelijk te bestellen maar eerst te kijken of mijn (studenten) budget het kan hebben. Echt leuk idee!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.