De cadeautip die ik vandaag met je ga delen is er een voor de echte foodies. Weet je nog dat ik een paar weken geleden tijdens de winactieweek op OMF een Starterskit Moleculair Koken weggaf? Voor de wat meer gevorderde cheffies is er ook de Molecular Gastronomy Kit van Cuisine R-Evolution. Wat mij betreft het perfecte cadeau voor foodies die houden van experimenteren in de keuken want experimenteren doe je zéker met deze box.

In de Molecular Gastronomy Kit zit alles wat je nodigt hebt om van jouw gerecht een stergerecht te maken. Even de volledige inhoud van de box op een rij:

 • 5 doosjes met 10 sachets van de volgende additieven:
  – 10 x 2 gram Agar-Agar
  – 10 x 2 gram Sodium Alginaat
  – 10 x 2 gram Calciumlactaat
  – 10 x 2 gram Sojalecithine
  – 10 x 1 gram Xanthaangom
 • 5 pipetten
 • 1 geperforeerde lepel
 • 1 set maatlepels
 • 1 spuit
 • 3 siliconenslangen

Oke, nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zo’n foodie ben waarvan de hersenen direct op volle toeren gaan draaien bij het zien van de bovenstaande inhoud. Met de maatlepels kan ik prima uit de voeten, maar wat ik met de additieven zou moeten doen… ik heb geen flauw idee.

molecular gastronomy kit

Gelukkig vinden we in de box ook een dvd met daarop maar liefst 50 ideeën en recepten zodat het werken met deze box al een stuk eenvoudiger wordt. Bij het zien van de recepten weet ik zeker dat ik nu ook Yoghurt ravioli en Lemon Cloud (luchtige citroenschuim) kan maken. Voor iedereen die de ambitie heeft om de nieuwe Heston Blumenthal te worden: dit is je kans.

Ik besloot de proef op de som te nemen en koos een recept van de dvd uit om mee aan de slag te gaan. Voor mijn gerecht had ik nodig:

 • 1 sachet Agar-Agar
 • ¾ cup water (alle recepten zijn in het Engels, in milliliter is dit ± 180 milliliter)
 • 85 gram witte chocolade
 • optioneel: 1 eetlepel kokoslikeur

Uit de kit heb ik verder nog:

 • de spuit
 • siliconen slangen

1. Zet een steelpannetje op het vuur en meng de Agar-Agar samen met het water en de witte chocolade (en de likeur wanneer je deze gebruikt) . Blijf roeren tot de chocolade volledig is gesmolten en breng dan alles aan de kook.

2. Schenk het vloeibare mengsel in een kom en vul de spuit met de gesmolten chocolade.

3. Maak de siliconenslang aan de spuit vast en vul deze met het chocolademengsel. Leg vervolgens de gevulde slang in een kom met koud water (voor 3 minuten) en maak ondertussen de spuit goed schoon.

4. Hecht tot slot de siliconenslang weer aan de spuit vast -welke gevuld is met lucht- en duw de witte chocolade spaghetti (hoe tof is dát) met behulp van de lucht uit de siliconenslang.

witte chocoladespaghettiEn dit is het resultaat, ziet het er niet bijna uit als spaghetti met geschaafde truffel? Deze ‘pasta’ is weliswaar ietsje witter, maar het ziet er toch wel heel bijzonder uit. Het meest vreemde nog is dat je echt de textuur van spaghetti ‘proeft’ maar dat het hele gerecht smaakt naar witte chocolade. Hah, zo leuk! De ‘truffel’ is natuurlijk ook geen echte truffel maar geraspte melkchocolade.

Deze Molecular Gastronomy Kit maakt het enorm eenvoudig om zelf sterwaardige gerechten op tafel te zetten en buiten dat beleef je erg veel plezier in de keuken tijdens het maken van je gerecht. Wat mij betreft een absolute foodie cadeautip dus.

Deze Molecular Gastronomy Kit is online te bestellen bij Modern Koken en kost € 50,00.

 

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

8 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.