Mijn kookboekenplank is weer een nieuw exemplaar rijker. Weliswaar iets anders de traditionele kookboeken, maar desalniettemin op mijn lijf geschreven: Food & The City, een kookboek dat reizen combineert met eten en dat levert een werkelijk prachtboek op.

Alleen bij het horen van de titel van het boek wist ik al dat ik Food & The City in mijn bezit moest hebben. Ik ben zelf een groot reisliefhebber en één van mijn levensdoelen is dan ook echt de wereld zien en wanneer dit reizen dan ook nog eens gecombineerd wordt met eten… is voor mij het balletje rond. In Food & The City worden twee van mijn grootste hobby’s (althans.. ik wou dat ik reizen echt een hobby kon noemen..) gecombineerd door middel van heerlijke recepten en prachtige foto’s.

In Food & The City neemt de Vlaamse Christine van Imschoot je mee naar acht wereldsteden: Londen, Gent, Amsterdam, Rome, Turijn, New York, Brussel en Parijs. Met een tripje naar Parijs in het vooruitzicht komt het boek zeker van pas. Iedere stad wordt geëerd met een hoofdstuk waarin prachtige foto’s worden afgewisseld met leuke foodie hotspots. Zo gaat Christine uiteraard naar Magnolia Bakery in New York en wordt ook Ladurée in Parijs niet overgeslagen. Echter wordt in Amsterdam de Albert Heijn als hotspot uitgelicht, hmm…

Nadat je hebt kunnen genieten van de mooie foto’s en een lijstje hebt gemaakt met de hotspots die jij nog moet bezoeken, word je verwend met gerechten die typisch zijn voor de stad. In New York kun je natuurlijk niet onder muffins uit en in Parijs vinden we een lekker recept voor crème brulée. Klein minpuntje en dat is dat je voor de recepten vaak wel bijzondere dingen nodig hebt die je niet in iedere supermarkt vindt, maar ach… dan maar een reisje naar Rome of Turijn toch?

Food & The City heb ik niet per definitie voor de recepten gekocht. Het boek staat er niet bomvol mee, maar juist de beschrijvingen van de hotspots in de verschillende steden zijn zo leuk om te lezen. Het is een heerlijk boek om door te bladeren en te lezen en de prachtige foto’s zorgen ervoor dat je écht zin hebt om naar de bestemming te vertrekken.

Het liefst had ik Food & The City nog veel dikker gezien. ‘Slechts’ acht steden worden aangesneden en door de grote hoeveelheid foto’s ben je wel snel door het boek heen. Van mij hadden steden als Sydney of Tokyo ook echt wel behandeld mogen worden, maar wellicht is dat iets te ambitieus voor een eerste boek. Goede tip voor de volgende keer?

Liefhebbers van reizen, mooie foto’s, lekkere recepten en foodie hotspots zouden Food & The City in ieder geval in hun bezit moeten hebben. Het is een geweldig boek om jouw citytrip mee te plannen of om gewoon op een luie zondag weg te dromen naar de prachtige bestemmingen. Ik hoop zelf in ieder geval dat er ooit nog een tweede deel aan zit te komen met steden die wat verder weg liggen!

Food & The City kost € 24,99 en is hier te bestellen.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.