De keuken in ons oude huis was een stuk kleiner dan de keuken die we nu hebben. En hoewel het aanrechtblad van mijn huidige keuken genoeg ruimte heeft, houd ik er niet zo van om al mijn grote keukenapparatuur daarop uit te stallen. De waterkoker en mijn keukenmachine staan er standaard, maar dat vind ik dan ook wel genoeg. De blender wordt bij ons in huis echter ook regelmatig gebruikt voor smoothies en sappen, maar dat ding neemt zoveel ruimte in beslag dat ik hiervoor moet inleveren op mijn werkruimte in de keuken. Niet handig dus. Maar nu heb ik een wel heel handige gadget gevonden: de smoothieblender!

Smoothieblender

SmoothieblenderDe Smoothieblender van Trebs
Het fijne aan de smoothieblender van Trebs is het handige formaat. In tegenstelling tot andere blenders weegt dit exemplaar bijna niets en neemt het nauwelijks ruimte in op je aanrechtblad. Zo kun je hem dus altijd dichtbij de hand hebben ook al heb je niet zoveel ruimte. Mocht je hem toch in een kastje moeten zetten dan kun je hem vanwege het lichte gewicht er ook makkelijk weer uit trekken in plaats van continu te moeten sjouwen met zo’n grootformaat blender.

De werking van de blender is ondanks het formaat prima. De messen zijn scherp en draaien op hoge snelheid waardoor ook diepvriesfruit makkelijk vermalen kan worden. De blender kun je instellen op twee snelheden en ook heb je de mogelijkheid er ijs mee te crushen.

Liters smoothies zul je met deze smoothieblender niet in een keer kunnen maken, maar voor twee à drie personen is deze blender ruim voldoende. De schenkkan heeft een capaciteit van 1 liter.

Het fijne aan de smoothieblender van Trebs is dat hij wordt geleverd met een bijpassende smoothiebeker. De beker sluit goed af en weegt ook niet veel waardoor hij makkelijk mee te nemen is.

Smoothieblender

Ik ben zelf heel blij met deze compacte blender. Ideaal want nu kan ik hem rustig op een plankje in de keuken laten staan zonder bang te hoeven zijn dat de plank het begeeft onder het gewicht. Daarnaast pak ik de blender ook gewoon een stuk sneller. Mijn vorige (grote) blender was groot, lomp en zwaar waardoor ik altijd opzag tegen het schoonmaken. Nu heb ik daar geen last meer van. Laat de gezonde smoothies dus maar komen!

De smoothieblender van Trebs is voor € 49,95 te koop bij Fonq.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. xhannahs

    Lijkt me ideaal! Als student maak ik sowieso geen grote porties en met die beker kan je het ook makkelijk bewaren in de koelkast :)

    Beantwoorden
  2. Birgit

    Dat lijkt me een fijn apparaatje. Ik heb nu een blender die ik op mijn keukenmachine moet bevestigen. Hij werkt erg goed, maar aangezien die keukenmachine boven op een kast staat, en dat ding een ton weegt, gebruik ik mijn blender helaas te weinig, en dat terwijl ik het liefst elke dag een gezonde smoothie met veel fruit en groente zou willen. Ik ga me toch maar eens oriënteren op fijn geprijsde blenders.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.