Het is maar goed dat wij van te voren hebben bepaald dat OhMyFoodness ‘meer is dan alleen koken’ want als foodie zou ik me eigenlijk moeten schamen. Onlangs probeerde ik namelijk de Mac and Cheese van Kraft. Typisch Amerikaans, zó makkelijk dat het schandalig is, een imago van heb-ik-jou-daar… Eigenlijk gewoon slecht. Maar wel heel erg leuk om te testen natuurlijk.

Mac and Cheese is denk ik het meest bekende gerecht uit Amerika. Macaroni met een kaassaus en that’s it. Voor OMF maakt ik al eens eerder Mac and Cheese met een twist, maar dit is in de verste verte daar niet mee te vergelijken. De Mac and Cheese die ik probeerde komt recht uit een pakje en het enige dat je nodig hebt is een pannetje waarin je de macaroni kunt koken, een scheutje melk en wat boter. Mijn Mac and Cheese van Kraft komt overigens bij Interfoods vandaan, een webshop met Amerikaanse etenswaren, maar hier is het product helaas niet meer op voorraad.

Hetgeen dat je moet doen om een bordje Mac and Cheese te creëren is de macaroni koken (dit doe je in zo’n zes minuten) en vervolgens een scheutje melk, wat boter en de kaaspoeder aan de warme macaroni toe voegen. Even goed doorroeren en je hebt een bord dampende Mac and Cheese voor je staan.

Maar is het lekker? Sja… smaak is natuurlijk volledig subjectief. Mac and Cheese van Kraft is geen macaroni met geraspte kaas en ook absoluut niet vergelijkbaar met eigen gemaakte Mac and Cheese. De kaaspoeder heeft een typisch Amerikaanse cheddar smaak en hier moet je van houden. Ik heb het zelf nog een beetje gepimpt met wat Parmezaanse kaas (ja, nog meer kaas..) en verse basilicum en naar mijn idee heeft dit het ook wel nodig. De Mac and Cheese straight uit het pakje heeft een wat vlakke smaak en is rustig oersaai te noemen. Een beetje smaak toevoegen kan dus geen kwaad. Maar met eenmaal wat toevoeging is het prima te eten en zeker wanneer je zeer weinig tijd hebt om een voedzamere maaltijd op tafel te zetten, kom je met de Mac and Cheese van Kraft aardig weg.

Waar ik je wel even voor moet waarschuwen is dat het ontzéttend machtig is. Eén pakje is bedoelt voor één persoon, maar het is wel een echt Amerikaanse portie. Ik kreeg de helft nog niet op…

Al met al leuk om een keer geprobeerd te hebben, maar ik zal het zeker niet wekelijks (of maandelijks of eens in het half jaar) eten.

De Mac and Cheese van Kraft is voor €2,99 verkrijgbaar bij Usfoodz

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

8 reacties

 1. simone

  Naast het feit dat ik niet van pakjes en zakjes houd, is de Amerikaanse recept macaroni ham and cheese geen favoriet bij mij. Dus dit lijkt me echt verschrikkelijk, sorry.

  Beantwoorden
 2. Alyssa

  Da’s best lekker! Alleen niet vergelijkbaar mijn eigengemaakte :P Ik kom het hier op Curacao overal in de supermarkten tegen, superhandig voor luie dagen :P (vooral de instantbajes waar alleen water bij hoeft :P)

  Beantwoorden
 3. annelies van zelst

  Lees eerst eens de bevindingen van “healty life” en het onderzoek van de ny times over dit “spul”. Ik zou het niet aan je kinderen te eten geven!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.