Toen ik afgelopen week de Xenos in liep en weer langs de bakafdeling liep, besloot ik eens wat mee te nemen. Vaak ben ik wat terughoudend hierin, want ik vind het altijd érg jammer als iets tegenvalt. Deze keer besloot ik maar eens wat te proberen. Ik bekeek de bakmixen voor cupcakes, maar vond deze tegenvallen. Toen ik een van de pakken terug zette viel mijn oog op het volgende doosje.

Macarons. Deze kleine zoete lekkernijen had ik nog nooit gegeten, laat staan gemaakt. Deze van oorsprong Franse koekjes bestaan uit twee schuimachtige koekjes met daartussen een crème of jam. Om ze zelf te maken is nogal een karweitje, dus ik was benieuwd hoe dat dan zou gaan met zo’n bakmix. In het doosje zit een bakmix en een mix voor de crème. Naast deze mixen heb je 2 eiwitten nodig, 50 gram zachte boter en 1 eetlepel melk. Ik had alles al in huis, dus ik kon meteen aan de slag.

De twee eiwitten klop je stijf met de mixer tot je zachte pieken hebt. Dan voeg je het hele zakje bakmix toe en dit lepel je voorzichtig door elkaar. Je moet dit echt niet te ruig doen, dan sla je de lucht uit de opgeklopte eiwitten. Het mengsel wordt roze, aangezien het macarons met aardbeiensmaak worden.

Je schept met een theelepel 24 rondjes op een bakplaat, ik hield nog best wat mix over. Ik geloof dat ik 2/3 van de mix op de bakplaat had liggen. Geeft niks, liever te veel dan te weinig. De bakplaat schuif je in een koude oven. Je zet de oven op 50°C en laat de macarons 20 minuten op deze temperatuur rusten. Na 20 minuten verhoog je de temperatuur naar 150°C en laat de macarons nog 15 minuten bakken. Als de 15 minuten om zijn, haal je de macarons uit de oven en laat je ze op de bakplaat afkoelen.

Sommige macarons werden mooier dan andere…

Ondertussen maak je de crème. Niet moeilijk, je mixt de mix voor de crème met de boter en de melk.

Als de macarons helemaal zijn afgekoeld besmeer je de onderkant van een koekje met de crème en plak je een ander koekje met de onderkant er tegenaan.

Tadaa, macarons! Ze zijn erg zoet, maar ook erg lekker. Een leuke traktatie en erg origineel bij de koffie. Deze mix is zeker een aanrader, het is erg makkelijk en als je de instructies precies volgt, maak je perfecte macarons!

Deze bakmix voor Macarons is te koop bij Xenos voor €2,99

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

15 reacties

 1. Hester

  Haha wat grappig deze heb ik gisteravond net gemaakt, ook van de Xenos, maar dan chocolade! Super makkelijk & lekker. Aardbei wil ik zeker ook een keertje proberen.
  Over een uurtje is het weer macarontijd :)

  Beantwoorden
  • Annebeth

   Bij mijn Xenos niet, maar Hester hierboven zegt dat ze ook chocolade hebben! Jamm!

   Beantwoorden
 2. Allissa

  Ah! Dit ziet er lekker uit,
  ik heb het ook nog nooit gehad dus ik neem het denk ik maar even mee als ik toch naar de xenos moet :D

  Beantwoorden
 3. Vera

  Leuke post!
  Ik heb ook nog nooit macarons gehaald, ben wel super benieuwd. Misschien deze mix ook maar een keertje halen ;)

  Beantwoorden
 4. nirosha

  Ik kan niet tegen amandelen, en dat is een van de basisingredienten van het macaronbeslag. geen macarons voor mij dus. Ze zien er wel atijd zo schattig uit!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.