De laatste tijd zijn we erover aan het nadenken om onze frituurpan weg te doen. Ik gebruik hem niet zo vaak meer, de geur die door het huis wordt verspreid is niet zo aangenaam en tegenwoordig kun je steeds meer snacks ook fatsoenlijk in de oven bereiden. Echter mistte ik bij bereiding in de oven nog altijd dat lekkere krokante korstje die je in een frituurpan wel krijgt. Gelukkig komt Kwekkeboom nu met Kwekkeboom Oven: snacks die je in de oven moet bereiden maar die wél dat krokante korstje behouden. Dat moest ik natuurlijk proberen, zou Kwekkeboom ervoor kunnen zorgen dat ik echt de stap durf te nemen om mijn frituurpan weg te doen?

Kwekkeboom Oven

Kwekkeboom Oven
Kwekkeboom Oven is een nieuw assortiment aan ovensnacks en -hapjes die in de oven bereid kunnen worden en net zo krokant en lekker zijn als goed gefrituurde snacks. Daarnaast belooft Kwekkeboom veel krokantere snacks te leveren dan de ovensnacks die nu op de markt te vinden zijn. Ik ben nogal sceptisch moet ik bekennen. Nog nooit heb ik een kroket of een bitterbal zo lekker krokant gekregen in de oven als in de frituur. Maar goed, we moeten alles een kans geven en als Kwekkeboom belooft dat ze met deze ovensnacks een wow-effect kunnen creeëren, dan wil ik het zeker eens proberen.

Wij testten drie verschillende soorten ovensnacks: de Kwekkeboom Oven Croquetten (gevuld met 100% mals rundvlees), Kwekkeboom Oven Bitterballen (gevuld met 100% mals rundvlees) en de Kwekkeboom Oven Kaashapjes (gevuld met cheddarkaas).

Kwekkeboom Oven

De test
Het bereiden van de snacks is in ieder geval heel eenvoudig. Zelf gebruikten wij de oven die we voorverwarmden op 220°C maar het is ook mogelijk om voor deze snacks een Airfryer te gebruiken. Volgens Kwekkeboom kunnen we de snacks het beste bereiden op een rooster met een vel bakpapier daarop dus doen we dat ook. We verdeelden de bitterballen en kaassnacks over het bakrooster en legden ook direct de vier kroketten erbij. De bitterballen en kaassnacks hebben 8 – 12 minuten nodig, de kroketten moeten in 12 – 16 minuten klaar zijn. Prima, dan halen we gewoon de snacks iets eerder uit de oven en laten we de kroketten nog wat langer zitten.

Eerste indruk: “Au, heet!”

Tweede indruk: “Wauw, wat een krokant korstje! Lekker wel, maar ik kan me niet voorstellen dat ze van binnen warm zijn…” *neemt hap*

Derde indruk: “… hoe kan dat nou? Dit smaakt exact hetzelfde als uit de frituur?” Ja, maar dan een stuk minder vet. “JA! Maar wel net zo lekker”. *eet hele bord leeg*

Serieus, het testen van deze Kwekkeboom Ovensnacks was een hilariteit op zich. Zoals ik al zei was ik enorm sceptisch, ik kon me gewoon niet voorstellen dat snacks uit de oven net zo krokant zouden zijn als snacks uit de frituur, maar het is Kwekkeboom toch echt gelukt, deze snacks zijn écht krokant en dat terwijl ze van binnen ook gewoon goed warm worden. En misschien nog wel belangrijker: ze smaken minstens net zo lekker als de frituursnacks van Kwekkeboom. Misschien nog wel lekkerder zelfs omdat hier geen frituurvet aan te pas kwam.

Ik ben overtuigd en ik durf het aan: mijn frituurpan gaat binnenkort de deur uit. Helemaal niet meer nodig zo blijkt.

Deze snacks zijn trouwens ook ideaal voor een feestje: het is een stuk makkelijker om de oven aan te zetten en de bakplaat vol te laden met snacks dan het huis te vullen met de stank van frituurvet. Hurray voor Kwekkeboom!

De Kwekkeboom ovensnacks zijn bij diverse supermarkten verkrijgbaar voor een advies verkoopprijs van € 3,89 per verpakking (12 ovensnacks of 4 croquetten). 

Dit is een gesponsord artikel.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

28 reacties

  1. Linda

    Zijn deze snacks niet al ‘voor gefrituurd’ door kwekkenboom zelf? Dus dat jij ze eigenlijk alleen opwarmt? En dag je dus gewoon frituurvet Zoals normaal binnen krijgt?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Oeh, dat is een goede vraag.. Ik denk het bijna niet want als je ze uit de oven haalt komt er geen vet vanaf (niet op je vingers en op het bakpapier). Maar ik zal het nog even uitzoeken.

      Sowieso hoef je ze natuurlijk niet nóg een keer te frituren als ze al voor gefrituurd zijn, dus scheelt toch een hoop!

      Beantwoorden
      • wendy

        Hier ben ik ook zeer benieuwf naar. Ik zou graag weer eens een kroket eten maar producten uit de frituur vermijd ik.

      • Harrie de Boer

        JA, deze snacks zijn voorgefrituurd. kijk maar naar de calorien vs. een frituurkroket. Als je denkt dat het gezonder is houd je jezelf voor de gek.

  2. Silke

    Hier al een jaar zonder frituurpan. Wij hebben een airfryer. Daar komt alles krokant uit :-) Ook gewone bitterballetjes en allemaal zonder vet.
    Volgens mij zijn ze trouwens wel voorgefrituurd als je naar de calorieën en de ingrediënten kijkt. (Dus eigenlijk hetzelfde principe als de mora ovensnacks.)

    Beantwoorden
  3. Thefoodiary

    Ik ben ook overtuigd! Wij hebben geen frituurpan meer en doen dus alles uit de oven. Het enige wat ik nog miste waren kwekkeboomkroketten voor uit de oven, want die bleven zo bleek. Die kaashapjes zijn er ook echt té lekker uit. Moet me inhouden om niet gelijk naar de winkel te rennen haha.

    Beantwoorden
  4. Diana

    Nu wil ik ze ook proberen! Heb al een jaar of 2 de frituurpan niet meer gebruikt. Heel af en toe mis ik het toch wel een paar bitterballen bij de borrel te kunnen zetten. Wat een uitkomst!

    Beantwoorden
  5. bw

    ik vind dit soort gesponsorde artikelen altijd een beetje een te hoog halleluja-gehalte hebben. Het feit dat je zelf niet op het idee komt om uit te zoeken of ze al gefrituurd zijn, maar dit van een lezer moet horen vind ik een beetje zwak. Ik snap dat de kachel moet branden enzo en ik lees nog steeds bijna elke dag recepten met veel plezier, maar dit soort artikelen mogen iets kritischer als je het mij vraagt.

    Beantwoorden
    • Sabine

      Bedankt voor je comment (waarom heb je je naam niet ingevuld?). Ik moet bekennen dat we deze producten heel kritisch hebben getest, sterker nog: ik was niet de enige die testte dus het was niet mijn mening alleen die telde. Echter waar wij op getest hebben is smaak, werking, doet het product wat het belooft etc. en we waren oprecht heel enthousiast. Gesponsord of niet, ik schrijf enthousiast als ik ergens oprecht enthousiast over ben en beoordeel altijd alles eerlijk. Jammer dat je dit in twijfel trekt.

      Beantwoorden
    • Hans

      Dat is altijd het probleem, als de slager zijn eigen vlees keurt! Ben het helemaal eens met jouw opmerking over een meer kritischer benadering. Wegduiken vanwege evt. vragen van de klanten, is geen goede zaak. Altijd alle info vermelden op de verpakking.

      Beantwoorden
  6. Mirjam

    Wij hebben sinds een jaar de Airfryer van Philips, nee heb geen aandelen Philips ;-)
    Ik ben erg tevreden over de gefrituurde gerechten. Dus ik denk dat dit er zeker ook in kan. Voor mij geen friteuse meer, heb laatst frites uit de friteuse gegeten en vond het zelfs te vet en niet lekker.

    Beantwoorden
  7. Linda / Oh My Beauty

    Dat klinkt goed! Wij hebben al jaren geen frituurpan meer. Patat doen we in de oven en als we snacks willen gaan we naar de snackbar, maar dit is een uitkomst! Handig en lekker zo te lezen! Binnenkort maar eens testen!

    Beantwoorden
  8. Ron

    De snacks geproefd op Laren culinair en een sensatie !
    Eindelijk snacken zonder dat het vet langs je vingers loopt en geen vet na smaak die langer blijft hangen als de product smaak.

    Beantwoorden
  9. Marije

    Dit klinkt goed! Wij hebben nog wel een frituurpan (ovenfrietjes vind ik niet lekker), maar deze snacks moet ik toch nodig eens gaan proberen!

    Beantwoorden
  10. Lot

    Ik heb ze gekocht nav de geld-terug-actie en vond ze erg goed, volgende keer laat ik ze er iet s langer in ze waren nu goed warm maar nog niet heet.

    Beantwoorden
  11. Frank

    Afgelopen zondag bij vrienden de bitterballen geproefd is niks mis mee maarrrr…. de inhoud is niet hetzelfde als de inhoud van de “gewone” bitterbal, die dan toch veel smaakvoller is.

    Beantwoorden
  12. Mira

    Ik heb tot nu toe de bitterballen, de kaashapjes en de kiphapjes uitgeprobeerd en ik vind ze alle 3 erg lekker, goed van smaak en superkrokant, voor mij geen friteuse meer.
    Het enige nadeel vind ik de hoge prijs voor dezelfde prijs heb je van Mora bijna 3x zoveel bitterballen.

    Beantwoorden
  13. Marjolijn

    Het verdiend aanbeveling te serveren op een voorverwarmde schotel! De bitterballen koelen na de twee minuten wachttijd erg snel af. Weliswaar krokant, maar de smaak is voor verbetering vatbaar! Een beetje meer bouillon-achtig…

    Beantwoorden
    • Marjolijn

      Aanbeveling verdient severen oo voorverwarmde schotel, de bitterballen koelen na de twee minuten wachttijd te snel af! Verder zijn ze weliswaar krokant maar minder smakelijk, misschien wat bouillonpoeder toevoegen.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.