Supersnel en makkelijk koken doe ik vaak met woksaus. Kipfilet, wat groenten en rijst is alles wat je nodig hebt. Ik heb er al verschillende uit geprobeerd, waaronder deze van de Lidl.

Het toevoegen van groenten is bij deze woksaus optioneel, er is namelijk al een portie groenten toegevoegd aan de saus. Waaronder paprika, wortel en ui. Ook zit er wat fruit in de saus, ananas. Dat maakt het lekker zoet, maar het overheerst niet. Lekker!

Photobucket

Ik zei al dat het erg makkelijk was, je snijdt zo’n 300 gram kipfilet of varkenvlees in stukjes en braadt deze goudbruin. Ondertussen kook je de rijst en wanneer je vlees klaar is, giet je de pot saus erbij. Dit kook je al roerend zo’n 3-4 minuten en het eten is al klaar om te serveren! Wat je over hebt kun je makkelijk invriezen, handig voor als je alleen moeten eten, of snel wat te eten nodig hebt.

Photobucket

Een pot is genoeg voor 2-3 personen, dan heb je ruim genoeg. Rijst kook je volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik zou deze saus zeker nog eens kopen, ik vind ‘m erg lekker!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. c. Habets-Gorissen

    Bij onze lidl is deze saus niet meer te krijgen. Waar wel?
    Ik woon in Rijen 5121

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.