Na zeker tientallen keren de reclame op televisie te hebben gezien en na enkel slechte recensies te hebben gelezen, besloot ik dat ik er zelf ook maar aan moest geloven: ik wilde de Remia saus voor ovenschotel testen. Om twee reden:  het is een actueel product en ik geloof dat velen van jullie vást een keer hebben getwijfeld om het product te proberen en ik wilde weten of de slechte reviews gegrond zouden zijn. En zo geschiedde, afgelopen maandag stond een pasta ovenschotel mét de Remia saus op de planning. remia saus voor ovenschotel

Zo op het eerste gezicht ziet het er nog best ok uit. De reclame deed me niet zoveel en ik moet eerlijk bekennen dat ik het er niet erg smakelijk uit vond zien, maar de ingrediënten op de verpakking van de saus zagen er best ok uit. Je vraagt je ook af hoe het mis kan gaan met een combinatie van tomaat en champignon in een saus toch? Ik besloot om de aanwijzingen op de verpakking te volgen en voegde dus 250 gram ongekookte pasta, een Italiaanse groentenmix, 250 gram hamblokjes en geraspte kaas aan de schotel toe.

Om te beginnen stond er op de verpakking niet of je gekookt water of koud water moest toevoegen. Ik besloot om voor kokend water te gaan en dit bleek een goede keus te zijn. Ik gok dat je met koud (of lauw) water de pasta niet gaar had gekregen in 35 minuten.

A fijn, pasta onderin, kokend water eroverheen gevolgd door de groenten, de ham, de saus en de kaas.

remia saus voor ovenschotel

remia saus voor ovenschotel

Remia noemt dit saus voor ovenschotel. In de reclame zie je ze dan ook vrolijk de saus over de schotel gieten maar now way Jose dat dit lukt. Zeg maar gerust dat ik de ‘saus’ uit de verpakking kon scheppen, de consistentie was véél te dik om te kunnen schenken. Maar nu sla ik de grootste slap in the face over en dat is de geur van deze tomaat-champignon variant. Ik heb nog nóóit zo iets smerig geroken. Durians (Aziatisch fruit dat bekend staat om vieze geur) ruiken smerig, maar dit komt er heel dicht in de buurt. Om een idee te geven: toen vriendlief thuis kwam -ik had hem al enigszins voorbereid- riep hij direct waarom het in huis zo stonk naar kots. Bon, dat lag dus niet aan mij.

remia saus voor ovenschotel

Maar goed, er zijn meer dingen die niet lekker ruiken en uiteindelijk toch goed smaken dus ik besloot de ‘saus’ voor ovenschotel het voordeel van de twijfel te geven en goot (lees: schepte) de saus dus -iets minder- vrolijk over mijn ovenschotel en strooide het gerecht af met kaas: 35 minuten de oven in, in de hoop dat de schotel in ieder geval beter zou smaken dan dat het rook.

Oh boy was I wrong. Kijk, smaak is subjectief en dat ik het naar hondenvoer vond smaken (en nee, ik heb nog nooit hondenvoer gegeten maar kan me er enigszins iets bij voorstellen) is dus subjectief. Wellicht dat er iemand is die deze champignon-tomaat variant heerlijk vindt, maar eerlijkheidshalve kon ik er nog geen halve tomaat of stukje champignon in herkennen qua smaak. Qua kleur overigens ook niet, hoe kan een combinatie van tomaat en champignon er nou mosterdgeel uit zien? Mij een raadsel..

Smaak is subjectief dus en ik wil er niet meer over uitweiden dan ik zojuist heb gedaan. Maar deze Remia saus voor ovenschotel werkt ook gewoon niet. Dat je de ‘saus’ over de schotel heen moet gieten doet verwachten dat deze tijdens de baktijd in de oven dunner zou worden en zich zou mengen met de rest van de schotel. Niets is minder waar. De pasta onderin de schotel blijft smaakloos en waterig, evenals de groenten die -voordat de kaas al donker wordt- niet tijd genoeg hebben om fatsoenlijk te garen. De tomaat-champignon drap, dat eigenlijk een lekkere saus voor ovenschotel had moeten zijn, blijft ongeroerd onder de kaas liggen en ziet eruit alsof iemand zijn volledige maaginhoud over de ovenschotel heeft gestort.

remia saus voor ovenschotel

remia saus voor ovenschotel

Nee, voor mij nooit meer deze Remia saus voor ovenschotel en ik kan het ook niemand aanraden. Wat mij betreft de luttele € 1,69 die je voor een bakje betaalt absoluut niet waard. Jammer, het had een goed concept kunnen zijn maar Remia slaat de plank met deze saus compleet mis.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

29 reacties

  1. Hester

    Bak, het klinkt echt niet lekker! Ik ben stiekem toch wel een beetje benieuwd geworden haha, maar ik denk dat dit niet echt “smaken verschillen” is maar dat het echt gewoon een grote bummer is.

    Beantwoorden
    • Ben

      Wij hebben beide varianten gegeten en vanavond (25-09-13) voor de laatste keer, dit is echt NIET lekker!! Het smaakt chemisch, ranzig, goor en ook nogeens veel te zout. Nee Remia…..dit product zou het door de overheid van de markt gehaald moeten worden. Ik begrijp ook echt niet dat Remia zoiets op de markt heeft durven brengen. Ik ga morgen Remia bellen om een klacht neer te leggen.

      Beantwoorden
  2. milou |Shimmer-Pie

    Het ziet er op de foto wel lekker uit haha! Zou het helpen als je bijvoorbeeld het water met de ‘saus’ en de pasta mixt? en dan misshcien ook nog de groenten en ham er door heen mixen.
    Dit neemt natuurlijk niet de smaak weg, maar je gaf al aan dat het suggustief is.

    Toch is het natuurlijk ook neit de bedoeling dat je er wat anders mee moet dan op het pakje staat!

    En ook al hoor ik er alleen maar negatieve dingen over, toch ben ik nog zo benieuwd om het zelf uit te proberen haha

    Beantwoorden
  3. Caroline Brouwer

    Ik begrijp ook niet dat mensen deze kant-en-klare sauzen nog kopen. Toch ontzettend makkelijk om zelf een lekkere saus te maken en vaak net zo snel. Die kant-en-klare dingen smaken meestal ook nog eens ontzettend chemisch! Het ziet er walgelijk uit,dat wil je toch niet op tafel zetten!

    Beantwoorden
  4. Simon

    Hahaha, dit is eigenlijk precies wat ik verwacht! Sausen uit potjes zijn meestal niet te pruimen, zoals bv chickentonight en aardappelanders. En de naam Remia associeer ik ook nog eens met frietsaus, ook al niet bepaald een culinair hoogstandje. En ovenschotel zonder saus-uit-een-potje is helemaal niet moeilijk!

    Beantwoorden
  5. Suzanne

    Ik hou niet van dingen zoals dit of aardappel anders dus ik had het nooit gekocht. Wat een gruwelijk irritante reclame.

    Wat een faal van Remia, dit product. Lekker zwartgeblakerde kaas met een zompige saus en daaronder ongare groenten en daaronder weer waterige smaakloze pasta :’)

    Goede review!

    Beantwoorden
  6. Mirjam

    Ik vond de reclame al zo stom… Ik vraag me ook af of die, wat was het nou… hartige maaltijdsaus of zoiets lekker is.. Ik snap het product trouwens ook niet. Wat is er mis met een pot pastasaus?

    Beantwoorden
  7. Myriam

    Ik ken de reclame en het product niet, want ik kom uit België en daar hebben we Remia (nog) niet. Maar ik heb alvast heel hartelijk moeten lachen. Je review is schitterend geschreven, met alle (on)smakelijke details erop en eraan. Leuk!

    Beantwoorden
  8. Fatima

    Applaus dat je het toch geprobeerd hebt!

    Ik vond de reclame, de concept en de ingredienten al 10x niks. NU dus zelf een tomaat-champignonsaus maken :D

    Beantwoorden
  9. Marije

    De reclame alleen al vind ik gruwelijk irritant, dus ik ben blij dat ik deze ovenschotel meuk ook echt niet hoef te proberen. Wel goed dat jij het hebt gedaan! Alles voor de site, hè? :-)

    Beantwoorden
  10. marijke

    Ik ben zo blij,dat ik bovenstaande las. Want ik kreeg gasten en wilde dit voorschotelen. Speciaal ingekocht voor de gelegenheid. Ik heb de kaas er niet direct overgedaan. dus eerst laten garen, het zag er daarom goed uit. Maar de smaak…….brrrrrrr.
    Nooit meer “uit-een-pakje”.

    Beantwoorden
  11. Keno

    Hier nog iemand die het een poging waard vond om het uit te proberen toen ik het bakje zag staan in de c1000 folder van 1 euro aanbiedingen. Manlief die thuiskomt en gelijk ook hetzelfde reageert als je vriend en vraagt wrm het huis naar kots stinkt. Afschuwelijke smaak had het ook dus hadden we die dag gelijk een goeie reden om uit eten te gaan. Dus mocht je (met voorbedachte rade) uit eten willen gaan na een mislukt recept hahaha dan is dit de perfecte manier.

    Beantwoorden
  12. Koken met Karin

    Wat grappig, ik werd net via Twitter op dit artikel gewezen. Ik heb namelijk afgelopen zaterdag in Trouw exact ditzelfde product besproken, met een (wél lekker) zelfmaakrecept erbij.

    Beantwoorden
  13. Kim

    Het klinkt alleen al vies en echt lekker ziet ’t er ook niet uit op de foto! Wel goed dat je het hebt uitgeprobeerd en bedankt voor het waarschuwen om niet te kopen!

    Beantwoorden
  14. Bianca

    Ik sluit mezelf aan bij bovenstaande. Smaakt en ruikt naar braaksel (kots). Na een hap genomen te hebben gelijk de container in!!!

    Beantwoorden
  15. Kel

    Vandaag toch maar geprobeerd, tjonge
    Wat was dat een tegenvaller zeg het ziet er inderdaad niet lekker uit, en dan die geur, De geur van braaksel dat kan echt niet.

    Beantwoorden
  16. Yolanda

    Wij hebben het gegeten bij mijn schoondochter en …….het was heerlijk. Alleen was de pasta nog niet gaar maar na een kwartiertje was het klaar.

    Beantwoorden
  17. Marcel

    Hallo,

    Net ook uitgeprobeerd, dacht even snel een maaltijd. Resultaat: koude niet gare pasta. (Had koud water gebruikt) groente niet gaar en smerige saus.

    Beantwoorden
  18. Lynn Vrenken

    hahaha, dit heb ik zelf ook ooit ondervonden :) vriendlief is wel beïnvloedbaar door reclame en wilde deze graag eens proberen! hihi heb er toentertijd (voor mijn blogtijd) helemaal niet bij stil gestaan dat meer mensen deze ramp ervaren & wel een review konden gebruiken!! Goed dat jij dat hebt gedaan :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.