Vandaag een review van weer een bakmix uit de supermarkt. Verwenbrownies van Dr. Oetker. Ik vind brownies echt heerlijk, maar alleen als ze écht goed gebakken zijn. Licht knapperig korstje en een smeuïge kern, dat zijn  voor mij perfecte brownies. Helaas lukt het niet altijd en iedereen om die perfectie brownies te maken, gelukkig bieden de bakmixen hier een uitkomst.
Omdat deze bakmixen zo goed als fail-proof zijn, lukt het iedereen om brownies te maken. Ik vind het leuk om ze from scratch te maken, maar zo’n bakmix kan ook wel erg handig zijn.


Deze keer testte ik de Verwenbrownies van Dr. Oetker. De verwenlijn is een nieuwe lijn van Dr. Oetker, te herkennen aan de licht paarse doosjes. Zo zijn er ook Verwenmuffins.

Ik vond deze brownies er interessant uitzien door het gemarmerde effect, leuk! Eens zien hoe dat in zijn werk gaat. Het enige dat je hoeft toe te voegen is water en 50 gram (room)boter of margarine.


In de verpakking vind je een papieren bakvorm, een witte browniemix en een ‘gewone’ browniemix.

Eerst klop je de helft van de boter (25 gram) op en meng je deze met 50 ml water en de witte browniemix. Dit schep je in de bakvorm. Dan herhaal je deze stappen (gewoon in dezelfde kom) met de donkere browniemix. Ook dit schep je in de bakvorm, gewoon over het witte beslag heen.
Daarna schep je een aantal keer in de vorm met een lepel die je met draaiende beweging omhoog haalt. Klinkt ingewikkeld, is het niet. Op deze manier creëer je dat marmereffecht.

40 minuten in de oven op 175°C en klaar zijn de brownies! Even goed laten afkoelen en dan in stukjes snijden. Volgens het pak is deze mix genoeg voor 8 porties, maar dan heb je wel flinke brownies. Wel lekker natuurlijk!


De brownies waren zeker niet verkeerd. Goede smaak en het marmereffect was goed gelukt! Zelf vind ik het lekker als ze nog iets smeuïger zijn in de kern, maar hoewel dat hier niet het geval was heb ik een tweede stukje niet laten liggen! Zeker een aanrader dit, voor een lekkere en originele traktatie.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

9 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.