De beste ideeën ontstaan altijd tijdens een vakantie en bij Pauline Weuring, bestseller auteur bekend van Het Voedselzandloperkookboek en uiteraard blogster van Uit Paulines Keuken, was dit niet veel anders. Na meer dan 100.000 exemplaren van haar vorige kookboek te hebben verkocht was het tijd voor iets nieuws: een kookboek dat echt Pauline omschreef met enkel haar favorieten, gemaakt in eigen keuken en gefotografeerd in eigen huis. Na maanden werken is het boek er nu eindelijk en uiteraard kan ik het als trots foodie vriendinnetje niet laten om er een artikel aan te wijden.

Wanneer je Pauline haar blog goed kent dan ben je ongetwijfeld direct fan van dit kookboek. Het boek ademt Pauline op alle mogelijke manieren. Dezelfde kleurstelling als haar blog, dezelfde fonts, dezelfde stijl in de teksten en de altijd lichte maar aantrekkelijke fotografie. Maar voegt het boek dan wel wat toe aan haar blog? Absoluut. Naast enkele toppers verwend Pauline ons ook met talloze nieuwe gerechten waar je alleen maar van gaat watertanden. In het boek wordt aandacht besteed aan alle momenten van de dag en het hoofdstuk met lekkere ontbijtjes doet absoluut niet onder voor het hoofdstuk waarin je fijne dinerrecepten kunt vinden. Gelukkig is Pauline net zo dol op snoepen als op gezond eten en daarom is er een fijne balans tussen de gerechten. Simpele snacks die in een handomdraai Voedselzandloper-proof te maken zijn maar ook goddelijke Flammkuchen – het deegrecept daarvoor is perfect! – en Oreo Macadamia Fudge.

Naast talloze recepten is het boek gevuld met leuke anekdotes, tips over het inrichten van de voorraadkast en persoonlijke berichtjes. Dit zorgt ervoor dat Uit Paulines Keuken niet alleen een kookboek is, maar ook een boek dat je op een druilerige zondagmiddag erbij pakt om onder een dekentje met een grote mok thee eens door te bladeren.

Het Uit Paulines Keuken kookboek is tot stand gekomen in samenwerking met zusje Anika en vriendin Daniëlle; dit maakt het boek alleen maar meer persoonlijk. Na het lezen/doorbladeren heb je het gevoel dat je Pauline weer een beetje beter kent, ook als je haar blog nog niet volgde.

Ik zou nog wel honderden woorden vuil kunnen maken aan dit boek maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Want wie kent Pauline nou niet? Liefhebbers van haar blog: koop dit boek. Nu.

Uit Paulines Keuken kookboek

Uit Paulines Keuken kookboek

Uit Paulines Keuken kookboek

Uit Paulines Keuken kookboek

Uit Paulines Keuken kookboek

Uit Paulines Keuken kookboek

Het Uit Paulines Keuken Kookboek is voor € 19,95 te koop bij onder andere Bol.com.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

7 reacties

 1. Elza

  Op sommige foto’s van dit boek staat er op de omslag “van de auteur van het Voedselzandloper kookboek – 100000 exemplaren verkocht”. Bij de review van Laura’s Bakery bijvoorbeeld weer niet. Is het iets wat je van het boek af kan halen? Ik zou het zelf namelijk erg zonde vinden van de cover als het zo groot op de voorkant zou blijven staan.

  Beantwoorden
 2. Birgit

  Wat is me afvraag: op haar site heeft ze de temperatuur van de oven vermeld voor de heteluchtoven. Is dit in het boek ook zo? Of staat ergens een overzichtje met de temperaturen voor alle soorten ovens? Dit verschilt toch per soort oven? Het zou voor mij namelijk een goede reden zijn om het boek dan niet aan te schaffen om die reden.

  Beantwoorden
  • Sabine

   Voorin het boek staan instructies over hoe je alles kunt opvatten en hoe zij de oven instelt (en hoe jij dat dus thuis kunt doen wanneer je een ander soort oven hebt) :)

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.