Tijdens het wekelijkse boodschappenreisje viel mijn oog op iets nieuws in de schappen van de Albert Heijn. Tussen de instant noodles en soepjes stond een nieuw bekertje. Een groen bekertje van Unox.
Ahá, dacht ik! Instant spaghetti! Ik heb al eerder instant spaghetti geprobeerd, een tijdje geleden werd deze verkocht bij Action. Helaas kon ik deze niet meer vinden toen ik het wilde kopen om aan jullie te laten zien.  En toen was daar Good Pasta.

Good Pasta is een heerlijke pastasnack die bovendien snel en gemakkelijk klaar is. Ideaal voor het einde van de middag, voor of na het sporten of gewoon als je zin hebt in iets lekkers. Dit is wat Unox erover zegt. Goed, laten we eens zien hoe dit werkt. Als je het deksel van de beker afhaalt is dit wat je ziet. Droge spaghetti en rood poeder. Het ruikt nu al naar een bord spaghetti! In de beker staat een duidelijke streep en de instructie die hierbij hoort. Je giet er namelijk kokend water bij, tot de streep dus, en wacht dan 5 minuten. Ondertussen roer je regelmatig goed door het papje.

Na vijf minuten ziet je spaghetti er zo uit.

En hoe smaakt het? Uit ervaring heb ik geleerd dat dingen uit pakjes en zakjes en andere kant-en-klaarmaaltijden vaak erg zout zijn, hier ging ik dus ook al een beetje vanuit. Tot mijn verbazing bleek dit helemaal niet zo te zijn! Het smaakt gewoon naar een bord spaghetti. Niet meer en niet minder. Verwacht geen culinair hoogstaand pastagerecht, maar een vullende, lekkere instant spaghetti!

Ik vind het lekker en ik denk dat ik het nog wel vaker zal kopen. Ik werk vaak op donderdagavond in een kledingzaak, waar ik dan op 17.00 begin. Te vroeg voor een bord avondeten, maar ik wil dan wel iets warms. Een beker als dit is dan ideaal! Lekker en snel!
Er is ook een Carbonara-versie, die ga ik ook zeker eens proberen!

Unox Goodpasta is te koop bij diverse supermarkten. Bij Albert Heijn betaalde ik €1,39.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

13 reacties

 1. Vera

  Maar vult dit net zo goed als een ‘echte’ maaltijd? Want anders vind ik €1,39 wel een beetje duur!

  Beantwoorden
  • Annebeth

   Het vult aardig, ja!
   Ik eet dit tegen half vijf en als ik om half tien thuis ben heb ik geen honger of neem ik een rijstwafel (of iets dergelijks)! :-)

   Beantwoorden
 2. Floris

  Ik heb het net geprobeerd en het is heerlijk! Goede spaghetti met goede saus. Gelukkig niet van die hele lange slierten dus het valt ook goed te eten! En ik vind het lekkerder als good noodles.

  Beantwoorden
 3. Mine

  Hij is heel lekker en je kan er zeker nog een klein scheutje maggi bijdoen

  Hij staat nu voor me neus en het laatste hapje in me mond in vond de tomaten heel lekker Mhhhh

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.