Een paar weken geleden kreeg ik een pakket thuisgestuurd van MeiAsia met daarin de nieuwe Woksauspakketten. Nu kies ik best wel eens voor makkelijk en gebruik ik pakjes of zakjes, maar sauzen maak ik toch liever zelf. Echter zijn deze woksauspakketten óók geschikt voor mensen die niet uit pakjes en zakjes willen kokenJe zult waarschijnlijk denken eeh… Sabine, dit komt óók uit een pakje, maar het zit toch een beetje anders. Ik maakte laatst Zalm Teriyaki met het woksauspakket Japanse Teriyaki. Aan de hand hiervan vertel ik je wat meer over dit nieuwe product.

MeiAsia Japanse Teriyaki

MeiAsia Japanse Teriyaki

MeiAsia Japanse Teriyaki

MeiAsia woksauspakketten
Misschien heb je al eens eerder van MeiAsia gehoord maar het merk brengt al 50 jaar de echte smaak van Azië naar Nederland. Met de woksauspakketten luiden ze een geheel nieuw product in en ook hiermee proef en ruik je direct Azië. De woksauspakketten zijn ideaal voor iedereen die het leuk vindt om traditioneel te koken zonder dat het veel tijd kost. Ik hoor je nog steeds vraagtekens plaatsen.. Het leuke aan deze pakketten is dat je alle losse ingrediënten die je nodig hebt om een saus te maken hierin kunt vinden. Geen gedoe met poeders dus en ook hoef je je geen zorgen te maken dat je iets niet lust want dankzij de apart verpakte ingrediënten pas je makkelijk de smaak aan jouw persoonlijke voorkeur aan. Van de MeiAsia woksauspakketten zijn twee varianten verkrijgbaar: Thaise Rode Curry en Japanse Teriyaki.

  • Thaise Rode Curry: currypasta, kokosmelk, palmsuiker, vissaus, rode chili en kafferlimoenblaadjes.
  • Japanse Teriyaki: Japanse sojasaus, sake, mirin, suiker en sesamzaadjes.

Ik heb dus zelf onlangs de Japanse Teriyaki getest, maar de Thaise Rode Curry zal ook snel gaan volgen. Ik maakte met behulp van dit woksauspakket Zalm Teriyaki.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 woksauspakket Japanse Teriyaki
  • 2 zalmmoten
  • 1 zak Thaise wokgroenten
  • 1 kopje meergranenrijst
  • 2 bosuitjes

MeiAsia Japanse Teriyaki

1. Meng de Japanse sojasaus, sake, mirin en de suiker in een kom en roer goed door tot de suiker is opgelost. Leg de zalm in de marinade en laat het minstens een uur zo staan in de koelkast. Draai de zalm na dertig minuten om zodat ook de andere kant gemarineerd wordt.

2. Haal de zalm na een uur uit de marinade en bak hem om en om in een koekenpan met een beetje olijfolie, tot de zalm gaar is. Zalm koken is een kunst, veel mensen vinden het moeilijk. Ik bak hem altijd op middelhoog vuur, zo’n vier minuten aan iedere kant. Afhankelijk van de dikte van de zalm natuurlijk.

3. Kook ondertussen vast de meergranenrijst gaar en wok de Thaise wokgroenten in een aparte pan tot de groenten zacht zijn geworden.

4. Giet de marinade die je nog over hebt in een steelpannetje en laat op middelhoog tot laag vuur zachtjes indikken.

5. Schep de rijst op het bord, leg hier de groenten bovenop gevolgd door een zalmmoot. Giet de ingedikte marinade over de vis en strooi het geheel af met de sesamzaadjes en ringetjes bosui.

Zalm Teriyaki

Zalm Teriyaki

Ik moet oppassen dat dit geen reclamepraatje wordt maar wauw wat was de zalm verrukkelijk. Ik kan rustig zeggen dat hij bijna zo smaakte zoals je hem bij de Japanner krijgt, niets over gelogen. Ook vriendlief die normaal geen enorme zalmfanaat is was weg van deze smaak. De Teriyakisaus is heerlijk zoet en geeft een lekker sticky laagje aan de zalm. Verrukkelijk.

De ervaring vond ik trouwens ook erg leuk. Het komt er op neer dat je de saus alsnog helemaal zelf maakt, maar het wordt je makkelijker gemaakt doordat alle ingrediënten al voor je zijn verzameld. Daarom reken ik het gebruik van de woksauspakketten ook niet echt tot het gebruiken van pakjes en zakjes. Wanneer je alle ingrediënten los zou moeten kopen is het ook allemaal al voorverpakt namelijk.

Het is onnodig om te zeggen dat ik laaiend enthousiast ben over deze producten. Het zal dan ook niet lang duren voordat de Thaise Rode Curry hier op tafel staat.

De MeiAsia woksauspakketten zijn nu te koop in diverse supermarkten voor € 2,99.

Zalm Teriyaki

6 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.