Hoeveel ik ook van reizen naar het buitenland houd, Nederland kent ook zo haar mooie plekjes. Op uitnodiging mocht ik onlangs een nacht verblijven in Hotel Mooirivier in Dalfsen. Niet de eerste plek waar je aan denkt om een weekendje weg te gaan wellicht en misschien was daarom wel mijn interesse gewekt. Dalfsen is een plekje vlakbij Zwolle en volgens Mooirivier is het de ultieme plek om eens lekker te ontspannen. Tijd om te testen!

Hotel Mooirivier

Hotel Mooirivier

Hotel Mooirivier

Hotel Mooirivier

Hotel Mooirivier

Hotel Mooirivier ligt verstopt in een fiets- en wandelgebied en ligt direct aan de oever van de Vecht. In de nabije omgeving is er niet zoveel te doen, maar dit zorgt er wel voor dat je in het hotel ultiem kunt ontspannen. Neem plaats op het grote terras en lees een boek terwijl je een lekker wijntje drinkt, of stap op de fiets en verken de omgeving. Wij waren er om een nachtje lekker te ontspannen en dat is gelukt. In het Grand Café dronken we bij de open haard een lekker wijntje, en stiekem is het jammer dat we al geluncht hadden want de lunchkaart van café zag er erg aantrekkelijk uit. Mijn oog viel vooral op de Grove salade van gerookte runder ribeye en ossenworst met crème van truffel, Parmezaanse kaas, augurk en zoetzure uitjes. Oh!

Hotel Mooirivier kent in totaal 101 kamers en wij verbleven in een Superior Deluxe Kamer. Een kamer gelegen aan de achterkant van het hotel met uitzicht over de rivier, een extra lang Twin bed, een bank en badkamer met bad en aparte regendouche. Er valt vrijwel niets aan te merken op de kamer. Het bed was stevig, het beddengoed lekker zacht en er lag een extra kussen in de kast. Ook de badkamer was lekker ruim opgezet en de bank die op de kamer stond was heerlijk. Eén minpuntje, vooral voor Tim, en dat was het formaat van de televisie. De kamer is namelijk best ruim en het bureau is gigantisch waardoor de televisie compleet weg valt.

Verder is het heerlijk vertoeven in Hotel Mooirivier. Er zijn geen ontspanningsfaciliteiten in de vorm van een sauna of zwembad, maar in de lobby van het hotel kun je neerploffen op zachte banken om een tijdschriftje te lezen of hangen op de grote hoekbank bij de open haard onder het genot van wat snacks.

Ook op de service heb ik niets aan te merken. We werden vriendelijk ontvangen en in de richting van onze kamer gewezen. Top, precies zoals je hoopt dat het zal zijn.

Het hotel is een heerlijke uitvalsbasis wanneer je even wilt ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven. Je kunt er fijn ontspannen en de omgeving per fiets of te voet verkennen.

Hotel Mooirivier

Restaurant Aan de Oever

’s Avonds waren we uitgenodigd om te dineren bij Restaurant Aan de Oever. Dit restaurant ligt achter de receptie wanneer je het hotel binnenkomt en biedt uitzicht over het Vechtdal, mits het niet te donker is buiten. Het eerste dat opvalt aan het restaurant is dat het vrij klein is. Hierdoor kun je echter wel intiem dineren en ben je verzekerd van de volle aandacht van het bedienend personeel.

Wij kozen zelf voor een plekje achterin het restaurant waar ik plaatsnam op de lange banken tegen de muur en Tim tegenover me op een stoel. Die banken zijn voor mij een pluspunt. Normaliter ben ik er geen fan van omdat je er al gauw in gaat hangen of omdat je te ver naar voren moet schuiven om bij de tafel te kunnen, dat was hier totaal niet het geval. Lekker comfortabel!

Opvallend vond ik de chique uitstraling van de tafelaankleding. Wellicht vrij standaard met een witte tafelloper en wijnglazen volgens de etiquette opgesteld, maar de sfeer in het restaurant doet de verwachtingen omhoog schieten.

We kregen het menu aangereikt maar mochten ook kiezen voor een menu dat samengesteld was door de chef. Prima, doe ons dat dan maar! Tim ging voor het ‘verrassingsmenu’ met een voorkeur voor vlees, ik koos vanzelfsprekend (we willen immers zoveel mogelijk proeven!) voor het menu met de voorkeur voor vis. Beide kozen we voor een bijpassend wijnarrangement.

Hoewel ik vooral op de kwaliteit van het eten in wil gaan hier, wil ik toch nog een groot compliment maken aan de bediening. De service was namelijk vlot, spontaan, niet te houterig en precies zoals je verwacht in een goed restaurant. Met kennis van wijnen en van de gerechten verlieten we aan het eind van de avond het restaurant in ieder geval niet zonder een idee te hebben van wat we nou eigenlijk precies hadden gegeten. Heel fijn!

Maar het eten, wauw… Ik wil er niet al teveel woorden aan vuil maken maar wat hebben we waanzinnig lekker gegeten. Restaurant Aan de Oever heeft nog geen Michelinster, maar wat mij betreft is het restaurant zeker in de race om er een te krijgen. Prachtige gerechten met de mooiste ingrediënten, compleet naar onze voorkeuren aangepast en niet te vergeten van juist formaat. We hebben in vier gangen ons buikje rond gegeten zonder propvol te zitten en hebben van iedere hap genoten.

Nog even onze gerechten op een rij? Jaaa!

Hotel Mooirivier

Tim at:

  • Kalfstong met bloemkoolcrème en pickles;
  • Duif met ui, aardpeer en truffel;
  • Entrecôte met crème van aardpeer, gestoofde uitjes en jus van Madeira;
  • Chocoladedessert met ijs van Bourbon vanille.

Hotel Mooirivier

En ik kreeg:

  • Lauwgerookte zalm met bloemkoolcrème en beurre noissette met hazelnoot;
  • Coquille met aardpeer en truffel;
  • Snoekbaars met gerookte paling, prei en mosterdsaus;
  • Sinaasappelcheesecake met bastognecrumble, mascarponecrème met gecondenseerde melk en Bourbon vanille-ijs.

Absolute megafavorieten van de gerechten die we te eten kregen waren het tussengerecht van Tim, de duif, en mijn dessert, de sinaasappelcheesecake.

Echt, ook al mocht je niet in Hotel Mooirivier verblijven, ga ooit eens een hapje eten bij Restaurant Aan de Oever. Voor een vier-gangenmenu de Chef betaal je € 49,00 en dat is dik de moeite waard.

Ik keer zeer zeker nog eens terug naar Hotel Mooirivier en Restaurant Aan de Oever. We hebben heerlijk een nachtje kunnen ontspannen en vertrokken zondagochtend na het ontbijt, dat overigens ook prima is!, opgeladen weer naar huis.

Check voor meer informatie over het hotel en de faciliteiten de website van Mooirivier.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.