Social travel website I Like Local lanceerde vorige week haar internationale platform in Nederland. I Like Local biedt locals in Azië de mogelijkheid om geld te verdienen door hen aan reizigers te koppelen die op zoek zijn naar bijzondere en unieke ervaringen. Hartstikke gaaf natuurlijk want hoe tof is het om in direct contact te kunnen staan met de inwoners van het land waar jij naar op vakantie gaat. Tussen de 180 uiteenlopende activiteiten zijn er ook tal van foodgerelateerde activiteiten te vinden en daarom wil ik je graag iets meer vertellen over dit concept.

Van Farmstay tot Food Experience
Zoals ik zojuist al vertelde linkt I Like Local reizigers met locals die activiteiten aanbieden in hun thuisland. De activiteiten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Homestay, Farmstay, Art & Culture, Trek & Tour, Food Experience en Volunteering. Wat betreft activiteiten kun je denken aan vissen met een visser in Sri Lanka, meehelpen op een organische fruitboerderij in Nepal, logeren bij een familie in Thailand of aan de slag gaan als vrijwilliger in de sloppenwijken van India.

I Like Local biedt activiteiten op diverse bestemmingen in Azië. Reizigers kunnen op dit moment terecht bij locals in India, Nepal, Sri Lanka, Thailand, Indonesië, Cabodja, Laos en Vietnam. Het doel is om op termijn meer activiteiten in Azië en andere werelddelen toe te voegen.

I like local
Voordelen voor de lokale bevolking
Klinkt leuk en aardig maar zonder verdere achtergrondinformatie klinkt het meer als aapjes kijken dan daadwerkelijk iets goeds doen. Gelukkig is dit bij I Like Local niet het geval. Het principe van dit project is gericht op sharing economy: krachten bundelen, krachten delen en samenwerken om meer waarde te creëeren voor meer mensen wereldwijd. Voor de lokale aanbieders kost het niets om zichtbaar te zijn op de website van I Like Local en ook dragen zij geen bemiddelingskosten en/of commissie af: de gehele opbrengst komt ten goede aan de locals. Hoe I Like Local haar geld dan verdient? Boven de oorspronkelijke verkoopprijs telt de organisatie zo’n 10 – 20% op voor eigen belang.

Foodactiviteiten
Klinkt als een waanzinnig leuk concept om je reis wat meer diepte te kunnen geven als je het mij betreft. Iedere activiteit spreekt mij op de een of andere manier wel aan, maar de voorkeur gaat uiteraard uit naar de categorie Food Experience. Om je een indruk te geven van de dingen die je kunt doen, hieronder een aantal activiteiten uit deze categorie.

 • Cook like a local – Nepal: Sakunthala is geboren in het zuiden van Nepal en organiseert voor reizigers een kookworkshop bij haar thuis. In een groep van maximaal 16 deelnemers leer je haar familiegerechten kennen en traditioneel Nepals koken. Uiteraard geniet je met z’n allen naderhand van het eten dat je hebt gemaakt. De kosten per persoon bedragen € 7,17.
 • Enjoy local food in Hanoi – Vietnam: Samen met een echte Vietnamese foodie verken je in vier uur diverse lokale markten, foodstalletjes en restaurants in Hanoi. Tijdens de tour proef je maar liefst 20 lokale gerechtjes en snacks. Deelnemen aan deze foodtour kan voor € 27,27 per persoon.
 • Delhi breakfast trail – India: Samen met gids Anubhav vertrek je in de vroege uurtjes naar Old Delhi om daar te genieten van een traditioneel Indiaas ontbijt. Diverse warme en koude gerechten passeren de revu en het uitgebreide ontbijt sluit je af met zoete Indiase snacks. € 30,00 per persoon.

Benieuwd geworden naar de andere activiteiten die je kunt ondernemen of wil je graag wat meer informatie? Check dan de website van I Like Local.

I like local

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

 1. Ruurdje

  Tof initatief! Heb net ook een beetje door de activiteiten heengebladerd en er zitten écht veel leuke dingen tussen!

  Beantwoorden
 2. Marije

  Wat een goed initiatief zeg! Ik vind omgaan met de locals altijd het leukste wat er is. Zo leer je het land écht kennen!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.