Aug ’17

1.422 km

1 uur + 45 min.

18°C

Je kunt er genieten van groene en heuvelachtige landschappen, de klotsende zee, ruige kliffen, bieren, whisky’s, scones en short bread. Geloof mij, Cork is de nieuwe bestemming op je verlanglijstje. Ik was al eens eerder in Ierland en toen al was ik gecharmeerd van de eigen Keltische cultuur en de prachtige natuur. Dat er ook regenbuien bij die natuur horen, daar mag je op rekenen. Stop dus een regenjas in je koffer en stap na een wandeling in de ‘Irish mist’ één van de vele gezellige cafés binnen om een welverdiend biertje te drinken (overigens had ik 3 dagen zon, dus een zonnebril is tijdens de zomer misschien toch een idee).

TO KNOW

Cork is niet alleen stad Cork. Er is veel meer om te ontdekken, wij hebben een paar tips voor je.

Lees meer…

TO STAY

Cork zou je eigenlijk van bovenaf moeten bekijken, zó mooi. In welk hotel je met zo’n uitzicht zelfs wakker kunt worden lees je hier.

Lees meer…

TO DO

Ik denk dat een planning maken voorafgaand aan je tripje naar Cork best een idee is. Er is namelijk onwijs veel te zien en te doen. Kies naar aanleiding van onze tips.

Lees meer…

TO EAT

Waar ga je eten in Cork en wát eten de Corken zelf graag? Lokaal voedsel staat in ieder geval centraal maar waar moet je zijn?

Lees meer…

– – –

EERDERE BLOGPOSTS

Op OhMyFoodness is eerder al een blogpost verschenen over Cork. Hoewel deze City Guide wordt ge-update zodra er iets nieuws te melden is, vind je het wellicht ook leuk om onderstaande post terug te lezen.

– – –

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Jörg Köster’s ‘Redhead Portraits’ op Cork Airport

Mijn trip naar Cork is mogelijk gemaakt door het Iers Verkeersbureau en Zoover. Besloten om Cork ook te gaan ontdekken? Check de website van Zoover vast voor het last-minute aanbod.

 

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.