Utrecht is weer een nieuwe culinaire hotspot rijker en voor de verandering is het eens een écht innovatieve hotspot. Vorige week was ik op bezoek bij Yoghurt Barn en ik wil je daar graag veel meer over vertellen. Het Frozen Yoghurt concept kennen we natuurlijk allemaal al, maar Yoghurt Barn gaat terug naar de Nederlandse roots en doet veel meer met yoghurt. Wat allemaal, dat laat ik je heel graag zien.

Het idee van Yoghurt Barn is vorig jaar november ontstaan tijdens een vakantie. Net als koffie is yoghurt een typisch Nederlands product wat traditioneel thuis wordt genuttigd. Nu is het onder andere Starbucks en Coffee Company al gelukt om de koffie buitenshuis te brengen, Wouter en zijn vrouw Esther hadden precies ditzelfde doel voor ogen maar dan met yoghurt! En dit is ze gelukt, naast het nuttigen van overheerlijke yoghurt combinaties in de barn, kun je ze namelijk ook meenemen in To-Go bekers die 100% biologisch afbreekbaar zijn.

Biologisch is een belangrijke term binnen het bedrijf. Er wordt zoveel mogelijk met biologische producten gewerkt. Zo zijn de zuivel, koffie, thee, frisdranken en sappen biologisch en komt bijvoorbeeld de honing van de lokale imker en schenken ze biologische frisdrank. Echter is niet alles biologisch. LOEI lekker is de slogan van Yoghurt Barn en hieruit is al af te lezen dat het lekkere voor het biologische moet gaan.

Wanneer je Yoghurt Barn binnenstapt staat je een warm welkom te wachten. De moderne, strak ingerichte yoghurt bar met de vrolijke medewerkers doen je direct overhalen om één van de overheerlijke yoghurt Specials te proberen, die je vervolgens in de gezellig ingerichte barn kunt nuttigen. En ook aan de kleintjes is gedacht: er is een speciale kinderhoek ingericht voor de allerkleinsten, die zich prima kun vermaken wanneer jij geniet van een bakje yoghurt. Voor de allerkleinsten onder de zes jaar is er overigens ook een speciaal kindermenu te krijgen.

Maar hoe werkt het nu precies? Heel simpel, stel je het een beetje voor als het concept van Swirls, kies je yoghurt (frozen yoghurt, authentieke en dikke hangop, magere yoghurt of boerenyoghurt) en kies vervolgens de toppings die jij er graag bij wil. Met deze stap kun je het zo slecht of zo goed maken als je zelf wil. Vers fruit, stevige brownies of knapperige bastogne, je kunt het zo gek niet bedenken. Voor de allereerste keer naar Yoghurt Barn en geen idee wat je zou moeten kiezen? Ga dan voor één van de specials die is samenwerking met verschillende Chefs zijn ontwikkeld en allemaal het proberen waard zijn: Crazy Cookie, Brownie Bango, Energy Explosion en Merry Berry.

Speciaal voor de winter zijn er twee specials bijgekomen: Posh Pear en Amazing Apple met stoofpeertjes en appelcompote. Hmm!

Ook als je niet zo’n fan bent van yoghurt kun je in de Yoghurt Barn prima terecht. Ze serveren namelijk ook koffie, thee en frisdrank met heerlijke gebakjes en koeken waardoor het voor iedereen prima te vertoeven is.

Natuurlijk kon ik Yoghurt Barn absoluut niet verlaten zonder zelf één van de specials te proberen en ik ging voor de Crazy Cookie, de favoriet van eigenaar Wouter. Lobbige hangop, gecombineerd met verse kiwi, knapperige Bastognekoeken, kaneelsuiker en honing. Een combinatie die thuis ook makkelijk te maken is, maar je zelf nooit zou verzinnen. Nu vind ik het spreekwoordelijke “Alsof een Engeltje over je tong piest” altijd wat vreemd, maar eerlijk is eerlijk: Crazy Cookie is werkelijk een yoghurt festijn. De combinatie van Bastogne met de hangop en de frisse kiwi is verrukkelijk en een ware traktatie. Heerlijk om je te settelen aan één van de tafeltjes, in de trendy jaren 50 stoeltjes of op de relaxte bank met zo’n bakje yoghurt en tegelijkertijd dankzij het gratis Wifi aan het werk te zijn.

Zonder twijfel behoort Yoghurt Barn tot één van mijn favoriete hotspots van het moment. Helaas ben ik niet heel vaak in Utrecht te vinden, maar wanneer ik er ben zal ik zeker een bezoek aan Yoghurt Barn niet overslaan. Binnenstappen voelt als een warm bad die wordt getopt met de verrukkelijke yoghurt.

Nieuwsgierig geworden? Yoghurt Barn is zes dagen en op koopzondag geopend. Je vindt ze aan de Vinkenburgstraat 15, pal naast de Neude en zo’n tien minuten lopen van het station. 

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Charlotte

    Ik wil dit in Enschede, en dan bij voorkeur vlakbij het conservatorium, zodat ik in de lunchpauze lekker yoghurt kan halen <3

    Beantwoorden
  2. Hester

    Ooh dat lijkt me lekker, oké ik ben niet zo’n yoghurtfan, maar met al die toppings lijkt het me wel heul lekker!

    Beantwoorden
  3. Yoghurt Barn

    Wat een leuke reacties allemaal! Maar dat kan ook niet anders met zo’n ‘Loei Leuk’ stukje :-)
    Tot snel in Utrecht en wie weet waar nog meer binnenkort… Fijne vrijdag!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.