3x purees voor bij het kerstdiner
3x lekkere purees voor bij het kerstdiner
3x purees voor bij het kerstdiner
3x lekkere purees voor bij het kerstdiner
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Geroosterde pompoenpuree:
  • 1 flespompoenin grove stukken
  • 2takjes verse rozemarijn
  • 1teentje knoflookongeschild, geplet
  • 50gram verse geitenkaas
Parmezaan-truffelpuree:
  • 4middelgrote aardappelengeschild
  • truffelolie
  • Parmezaanse kaas
  • truffelzoutoptioneel
Bietenpuree:
  • 2 verse bietengeschild, in grove stukken
  • 2 uiengeschild, in grove stukken
  • 2 teentjes knoflookgeschild
  • 1 aardappelgeschild
Instructies
Geroosterde pompoenpuree:
  1. Verwarm de oven voor op 220°C en vet een ovenschaal in. Leg hier de pompoen, knoflook en rozemarijn in. Rooster de pompoen zo’n 30 – 40 minuten in de oven tot deze zacht is.
  2. Doe de geroosterde pompoen samen met het teentje knoflook (zonder schil!), een beetje van de geroosterde rozemarijn en de verse geitenkaas in een foodprocessor en laat deze draaien tot een gladde puree.
Parmezaan-truffelpuree:
  1. Kook de aardappelen in ruim voldoende water gaar. Doe ze vervolgens met een hoeveelheid truffelolie en Parmezaanse kaas in de foodprocessor. Laat de machine draaien tot een gladde puree. Garneer de Parmezaan-truffelpuree desgewenst met truffelzout.
Bietenpuree:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in. Doe de bieten, uien en knoflook in de ovenschaal en rooster deze in 30 minuten gaar. Kook ondertussen de aardappel gaar.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de foodprocessor en laat deze draaien tot een gladde puree.
Notities

*Breng alle purees desgewenst op smaak met peper en zout.