Ik moet altijd wel lachen om die dagen tussen kerst en oud & nieuw. Op tweede kerstdag rolt iedereen naar huis en verkeert half Nederland in een foodcoma, maar in no-time wordt er ook alweer gedacht aan snacks voor oudejaarsavond. Op OMF heb je dit jaar maar ook de afgelopen jaren al héél veel snack-inspiratie kunnen vinden; vandaag ga ik op de plantaardige tour. Wij houden er zelf heel erg van om op oudejaarsavond toastjes of stokbrood samen met een aantal lekkere smeerseltjes op tafel te zetten, en daarvoor maak ik vandaag 3 plantaardige kruidenspreads. Stuk voor stuk heel anders van smaak, maar alle drie héérlijk om op tafel te zetten op oudejaarsavond.

Voor deze crèmes maak ik gebruik van Becel Original, een 100% plantaardige margarine die niet alleen goed smaakt, maar ook heerlijk romig is. Vaak moet je kruidenboters even van te voren uit de koelkast halen om te zorgen dat ze smeerbaar worden, maar omdat Becel Original al smeerbaar is, hoeft dat met deze kruidencrèmes niet – ideaal! Verder bevat Becel Original Omega 3 en Omega 6; beide dragen bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed en leveren daarmee een bijdrage aan de gezondheid van het hart. Ook fijn tussen alle glazen champagne door.

3x plantaardige kruidencremes

3x plantaardige kruidencremes

In samenwerking met Becel

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

3x plantaardige kruidencremes

3x plantaardige kruidencrèmes
Recept printen
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • Sweet chili & Sesam
  • 80 gr Becel Original
  • 1 tl zwarte sesamzaadjes geroosterd
  • 1 tl zoetzure chilisaus
  • Pittige kerrie
  • 80 gr Becel Original
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/4 tl chilivlokken
  • Frisse knoflook
  • 80 gr Becel Original
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1/2 el verse bieslook fijngesneden
  • 1/4 tl witte peper
Bereidingswijze:
  1. Schep de margarine in kleine kommetjes en roer dit even door zodat het nog wat zachter wordt.
  2. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan de margarine en schep goed om.
  3. Serveer de kruidencrèmes direct of bewaar ze afgedekt in de koelkast.

*Mocht je dit leuk vinden dan kun je de zoetzure chilisaus ook zelf maken. Kijk hier voor het recept!

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.