Aardappelschotel met Tonijn en Cheddar
Aardappelschotel met Tonijn en Cheddar
Porties
2-3personen
Porties
2-3personen
Ingrediƫnten
  • 750gram vastkokende rode aardappelenin plakjes gesneden
  • 180gram zongedroogde tomaatjes, julienneuitlekgewicht
  • 1 kleine rode uigesnipperd
  • 224gram tonijnuitlekgewicht (2 blikjes)
  • 1teen knoflookgeraspt
  • een flinke scheut knoflook/chilipeper olie
  • 250gram geraspte cheddar
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de aardappelschijfjes totdat ze gaar zijn en giet ze daarna af.
  3. Mix ondertussen de zongedroogde tomaatjes met de ui, de tonijn, de knoflook en de olie.
  4. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en bouw de ovenschaal op zoals een lasagne. Begin met een laag aardappelschijfjes, daarna een laag van het tonijnmengsel en dan een laag cheddar. Herhaal dit nog een paar keer en eindig met cheddar.
  5. Schuif in de oven voor ongeveer 15 minuten. Als de kaas gesmolten is, is de ovenschotel klaar.
Notities

Ik gebruikte een ovenschaal van 15x25cm.