Aardbeienrolletjes met amandelen
Aardbeienrolletjes met amandelen
Aardbeienrolletjes met amandelen
Aardbeienrolletjes met amandelen
Porties
10stuks
Porties
10stuks
Ingrediënten
  • 1zakje instant gist7 gr
  • 500gr patentbloem
  • 250ml (half)volle melk
  • 75gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1tl zout
  • 300gr Hero Aardbeienjam
  • 1handje amandelsnippers
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten met uitzondering van de jam en amandelen bij elkaar in een kom. Kneed het geheel met behulp van deeghaken of met je handen tot een soepel deeg. Voeg eventueel meer bloem toe wanneer het deeg te plakkerig is.
  2. Vorm een bal van het brooddeeg en leg deze in een lichtjes ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg 60 minuten rijzen of tot het in volume is verdubbeld.
  3. Kneed na het rijzen het deeg nogmaals door en rol het uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 50 x 30cm.
  4. Smeer de aardbeienjam over het deeg en rol het deeg in de lengte op. Snijd vervolgens plakken van zo’n 2 centimeter dikte en leg deze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Dit is even een kliederwerkje want de jam zal er deels uitlopen.
  5. Dek de ovenschaal af met een schone theedoek en laat de aardbeienrolletjes nogmaals 30 – 45 minuten rijzen.
  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  7. Strooi de amandelsnippers over de aardbeienrolletjes en bak de broodjes in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Serveer ze bij voorkeur direct of bewaar ze luchtdicht buiten de koelkast.