Amandel-speculaascroissantjes met amandelspijs

Zoals je laatst op OMF hebt kunnen zien ging ik aan de slag met het zelf maken van amandelspijs. Dat is altijd direct een dingetje als ik kook voor OMF: ik maak iets omdat ik het graag wil delen, maar vervolgens ligt het in de koelkast te liggen. Nu is amandelspijs niet echt iets dat ik zo mee kan geven aan Tim voor zijn collega’s om te snoepen en dus maakte ik er een aantal recepten mee. Laatst deelde ik al overheerlijk suikerbrood met amandelspijs en speculaaskruiden, vandaag maak ik amandel-speculaascroissantjes met amandelspijs. Ik vind het altijd erg leuk om croissantdeeg te gebruiken voor variatie-recepten, het leent zich er namelijk perfect voor! Deze amandel-speculaascroissantjes zijn net even iets anders dan standaard croissants en belachelijk lekker, geloof mij. Zet ze op een zondagochtend op tafel en ik garandeer je dat ze in no-time weg zijn. Het fijne is ook nog eens dat deze croissantjes super makkelijk om te maken zijn en daar houd ik van.

Amandel-speculaascroissantjes met amandelspijs

Amandel-speculaascroissantjes met amandelspijs

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

amandel speculaas croissantjes

No ratings yet

Amandel-speculaascroissantjes met amandelspijs

Porties6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg
  • koek- en speculaaskruiden
  • 100 gr amandelspijs
  • 3 speculaasjes - in grove stukken
  • 1 losgeklopt ei
  • 4 el amandelsnippers
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Rol het croissantdeeg uit en snijd de plakjes van elkaar.
  • Strooi op ieder plakje croissantdeeg wat koek- en speculaaskruiden. Leg vervolgens een half verkruimeld speculaasje op de onderste helft van het deeg en schep hier wat amandelspijs bovenop. Rol het deeg op tot croissantjes en leg deze op de bakplaat.
  • Bestrijk ieder croissantje met losgeklopt ei en strooi hier wat amandelsnippers overheen.
  • Bak de croissantjes 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen en strooi er vervolgens poedersuiker overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close