Appelcake met rozijnen en karamel

Alweer een poos geleden ontving ik foodpost van Koopmans met daarin twee van hun nieuwe bakmixen: een bakmix voor brood en een bakmix voor appelcake met rozijnen en karamel. Met die laatste ging ik aan de slag en ik moet zeggen: het resultaat was goed! We hebben de cake opgegeten en er zeker van genoten. Als puntje bij paaltje komt is het natuurlijk leuker om een cake helemaal zelf te maken en daarom ging ik aan de slag met mijn eigen appelcake met rozijnen en karamel. Resultaat? Een súper guilty cake waar je je vingers bij aflikt. Door de cake letterlijk te doordrenken met karamelsaus wordt hij lekker klef en zoet. Een bommetje weliswaar, maar zeker het proberen waard.

P.S. Het recept voor de zelfgemaakte karamelsaus vind je hier.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Appelcake met rozijnen en karamel

Appelcake met rozijnen en karamel

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

appelcake met rozijnen en karamel

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

appelcake met rozijnen en karamel

1 van 2 stemmen

Appelcake met rozijnen en karamel

Porties16 stukken

Ingrediënten

  • 200 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 300 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 300 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 125 ml volle melk
  • 3 Elstar appels geschild en in blokjes
  • 150 gr rozijnen geweekt in water
  • karamelsaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vierkante bakvorm van 20x20cm met een vel bakpapier
  • Voeg een klein beetje van de suiker en het kaneelpoeder aan de blokjes appel toe.
  • Klop de rest van de suiker met de boter los en voeg vervolgens een voor een de eieren toe.
  • Doe alle droge ingrediënten in de kom en spatel het geheel tot een egaal cakebeslag.
  • Spatel tot slot de geweekte rozijnen en stukjes appel door het cakebeslag en stort het geheel in de bakvorm.
  • Bak de appelcake met rozijnen in het midden van de oven in 30 - 35 minuten gaar. Laat de cake volledig afkoelen.
  • Prik met behulp van een vork gaatjes in de bovenkant van de cake en schenk de karamelsaus over de cake. Zet de cake afgedekt in de koelkast net zolang tot de karamelsaus dikker is geworden.
  • Snijd de appelcake in blokjes en serveer hem direct of bewaar hem in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close