Ontbijtcake, dat klinkt toch heerlijk? Dat vond ik nou ook. En dan al helemaal als hij je aan appeltaart doet denken want dat doet deze cake dus. Door de pot appelmoes die erin verwerkt zit en ook door de rozijnen. Kaneel stopte ik er ook in dus ja, de vergelijking is niet ver weg. Maar wat deze cake dus anders maakt is dat er heel veel havermout in zit. En dát is nou precies waar je goed mee kunt ontbijten. Door de havermout vult de cake heel erg dus je hoeft niet bang te zijn dat je snel weer honger krijgt. Overigens is deze ronde cake zo gemaakt hoor, want het is echt een kwestie van alle ingrediënten met elkaar mixen en in een bakvorm stoppen. Ideaal dus als je op zondag bedenkt dat dit wel eens lekker kan zijn voor de komende week.

En mocht je het nou niet willen eten als ontbijt, dan is dit ook gewoon lekker voor tussendoor. Mogelijk snijd je er dan een wat dunner puntje van, je kunt er in ieder geval alle kanten mee op!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Appelmoes ontbijtcake

Appelmoes Ontbijtcake
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1ronde cake ronde cake
Ingrediënten:
  • 200 gram grove havermout
  • 345 gram biologische appelmoes zonder toevoegingen
  • 4 eieren
  • 1 el kaneel
  • 3 el honing
  • 1 tl vanille-aroma
  • 200 gram rozijnen
  • snuf zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de havermout met de appelmoes in een staande mixer. Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
  3. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en mix nog even goed door totdat alles goed is opgenomen.
  4. Stort het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en schuif in de oven voor 45 minuten.

Ik gebruikte een springvorm met een doorsnede van 24cm.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Vivian

    Klinkt goed, en zo simpel :-)
    Ik zou er misschien nog een appel in stukjes door doen, lijkt me een lekkere toevoeging.

    Beantwoorden
  2. Laura

    Lekker van smaak maar wel wat stevig en droog door de hoeveelheid havermout. De volgende keer ga ik 150gr havermout en 50gr bloem proberen. Ben benieuwd. Bedankt!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.