Appeltaartmuffins
Appeltaartmuffins
Appeltaartmuffins
Appeltaartmuffins
Porties
12stuks
Porties
12stuks
Ingrediënten
Voor de appeltaartmuffins:
  • 250gr lichtbruine basterdsuiker
  • 200gr boter
  • 1 ei
  • 1tl vanille-aroma
  • 300gr bloem
  • 1tl bakpoeder
  • 1el kaneelpoeder
  • snuf zout
  • 200ml volle melk
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 appels– geschild en in blokjes
Voor het kaneelkruim:
  • 100gr lichtbruine basterdsuiker
  • 50gr bloem
  • 50gr boter
  • 1tl kaneelpoeder
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinvorm met papiertjes.
  2. Voeg de helft van het citroensap toe aan de appelblokjes.
  3. Klop voor de muffins de suiker met boter romig en voeg vervolgens het ei en de vanille-aroma toe. Klop dit even goed door.
  4. Doe de bloem, kaneelpoeder, bakpoeder en het zout in de kom. Schenk hier de melk bij en spatel het geheel tot een egaal muffinbeslag. Voeg hier de rest van het citroensap aan toe.
  5. Spatel tot slot de stukjes appel door het beslag en schep de muffinvormpjes vol met het beslag.
  6. Schep de ingrediënten voor het kaneelkruim door elkaar. Verkruimel de boter met de toppen van je vingers, net zolang tot je grovere kruimels hebt gekregen. Dit kun je ook met de keukenmachine doen, laat dan alle ingrediënten samen pulseren.
  7. Verdeel de kaneelkruimels over de muffins in de bakvorm. Schuif de bakvorm in de oven en bak de muffins in het midden van de oven in 25 minuten gaar.
  8. Laat de muffins helemaal afkoelen in de vorm en bewaar ze vervolgens luchtdicht buiten de koelkast en niet langer dan 3 dagen.