Ik vind koken echt heerlijk om te doen en ik doe het dan ook vaak uitgebreid. Maar ook ik heb soms wel eens níet zoveel zin om te koken. Na een drukke of lange werkdag. Of als ik gewoon heel erg lui ben en vooral lekker op de bank wil blijven hangen. Dit komt jullie ongetwijfeld bekend voor en voor die dagen, is dit een heel fijn recept. Want veel tijd heb je er niet voor nodig en het resultaat is super smaakvol. Het enige wat je even moet doen is de groenten en chorizo in stukken snijden. Voor de rest is het alleen maar even kort bakken in de pan, en vervolgens de boel laten stoven op halfhoog vuur. Simpel toch? Een eenpansgerecht dus en terwijl de smaken lekker intrekken tijdens het stoven in de pan, dek je de tafel of bak je een stokbrood af. Ik haalde een vers stokbrood voor erbij, nog makkelijker.

Ideaal recept voor de maandag, dinsdag of welke dag dan ook. Altijd goed en iedereen gaat het lekker vinden!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Auberginestoof met chorizo

Auberginestoof met Chorizo
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2-3personen personen
Ingrediënten:
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 2 aubergines in grote stukken
  • 1 grote rode zoete puntpaprika in grote stukken
  • 1 tl scherp paprikapoeder
  • 2 tl zoet paprikapoeder
  • 1 tl honing
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 chorizoworst in blokjes
  • peper
  • stokbrood
Bereidingswijze:
  1. Verhit een beetje olijfolie in een (stoof)pan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak even kort mee.
  2. Voeg nu de stukken aubergine en paprika toe en bak even mee totdat de auberginestukken een kleurtje krijgen.
  3. Hierna voeg je de kruiden, honing en tomatenblokjes toe. Verkruimel ook het bouillonblokje boven de pan, roer het geheel goed door elkaar en laat op zacht vuur minimaal een half uurtje sudderen zodat de smaken goed in kunnen trekken. Roer af en toe door zodat er niets aankoekt.
  4. Bak in een andere pan de stukken chorizo even kort aan en voeg ze daarna toe aan de pan auberginestoof. Mix het geheel met elkaar, voeg een beetje peper toe naar smaak en serveer met stokbrood.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.