Aioli, ik ben er gek op. En wie niet? Zodra er ergens een mandje brood op tafel gezet wordt met 3 smeersels erbij, dan dip ik me altijd een ongeluk in 1 van die drie; de aioli. En ik ben nooit de enige want het is ook altijd de eerste dip die op is. Overigens ook een hele lekkere dip/saus bij de barbecue en momenteel mogen we toch best zeggen dat we een aardige zomer hebben (tot nu toe). Er zijn wat dagen met regen geweest, maar hey, dat hoort erbij. ‘Een buitje voor het stof’ zou mijn vader zeggen. Anyhow, de barbecue staat bij jullie hopelijk regelmatig lekker te roken en als je de volgende keer weer eens een stokbroodje of zoals in mijn geval, een Turkse pide afbakt, maak dan onderwijl deze avocado aioli. Aioli met een groene twist, en door de avocado wordt hij nog een beetje romiger. Hartstikke lekker, en waarschijnlijk gaat dit bakje als eerste leeg.

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Avocado Aioli
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1bakje bakje
Ingrediënten:
  • 4 el mayonaise
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 2 el citroensap
  • 1,5 avocado
Bereidingswijze:
  1. Meng de mayonaise met de geraspte knoflook en het citroensap tot een gladde massa.
  2. Prak nu de avocado tot een gladde massa en meng deze met de mayonaise.

De aioli wordt misschien een beetje grof van structuur als je alles met een lepel of vork door elkaar roert. Voor een gladde avocado aioli (zoals op de foto) mik je het hele goedje even in de blender.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.