Avocado pastasalade

Het blijft grappig om te zien dat ik in de zomermaanden toch telkens weer terugkom bij salades. Pastasalades bij voorkeur want zoals jullie weten ben ik gék op pasta. Op OMF staan inmiddels al heel wat recepten voor pastasalades maar deze keer was ik, met de absurd hoge temperaturen van de afgelopen weken, toe aan een extra frisse salade. Ik ging aan de slag met het maken van avocado pastasalade. Met een dressing op basis van limoen en yoghurt, wat maiskorrels en natuurlijk de zachte avocado vind ik dit echt een toprecept voor warme dagen. Eet de salade met een stukje vlees of vis ernaast of serveer hem bij de barbecue: ik garandeer je dat hij niet aan te slepen is.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Avocado pastasalade

Avocado pastasalade

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Avocado-pastasalade

No ratings yet

Avocado pastasalade

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr pasta
  • 2 avocado's
  • handvol cherrytomaatjes - gehalveerd
  • 3 plakken bacon
  • 150 gr mais - uit blik, uitgelekt
  • 1/2 bosje verse peterselie grof gehakt
  • 50 ml yoghurt - mager
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • sap van 1/2 limoen
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en spoel vervolgens af onder de koude kraan.
  • Snijd één van de avocado's in blokjes en doe deze samen met de gekookte pasta, cherrytomaatjes, mais en verse peterselie in een kom.
  • Bak de bacon knapperig in een koekenpan, snijd deze grof en doe ook deze in de kom bij de andere ingrediënten.
  • Doe het vruchtvlees van de andere avocado samen met de yoghurt, komijn, knoflook, limoensap en peper en zout in een hakmolentje of foodprocessor. Maal het geheel fijn tot een gladde dressing.
  • Voeg de dressing aan alle ingrediënten in de kom toe en schep het geheel goed om.
  • Bewaar de pastasalade afgedekt in een kom in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close